ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Ο ξένος»

Χανιά

Με την ταινία του Βισκόντι «Ο ξένος», βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αλμπέρ Καμύ συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης του Θεάτρου «Κυδωνία», τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 9 μ.μ. Πρωταγωνιστούν οι Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και Αννα Καρίνα.

ΘΕΑΤΡΟ

«Γαλιλαίος»

Καλαμάτα

Η δραματουργική απόδοση της ζωής και του έργου του Γαλιλαίου παρουσιάζεται την Τετάρτη 17 Απριλίου στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σε σύλληψη, σκηνοθεσία και ερμηνεία του Αγγελου Αγγελόπουλου. Η παράσταση εστιάζει στη σύγκρουση του Γαλιλαίου με τους επιστημονικούς κύκλους της εποχής, την καθολική εκκλησία και την οικογένειά του, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τα καθήκοντα του επιστήμονα στον σύγχρονο κόσμο.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μαρίνα

Προβατίδου

Θεσσαλονίκη

Εγκατάσταση της Μαρίνας Προβατίδου με τίτλο «O γάμος της γιαγιάς μου», αποτελούμενη από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μία βιντεοεγκατάσταση, μνημειακών διαστάσεων χαρακτικά και μία τελετουργική περφόρμανς, φιλοξενείται έως τις 11 Μαΐου στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 11). Η πρώτη δουλειά της εικαστικού, η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποτέλεσε τη διπλωματική εργασία της στην ΑΣΚΤ και παρουσιάστηκε το 2009 στην Αθήνα. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Landscape/Ιnscape»

Θεσσαλονίκη

Εκθεση των καλλιτεχνών και τελειόφοιτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Κατερίνας Κότσαλα και Κατερίνας Τσιτσέλα πραγματοποιείται στη Vlassis Art Gallery (Βέροιας 6, Ανω Λαδάδικα) υπό τον τίτλο «Landscape/Inscape». Εως τις 20 Απριλίου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Duo Μatinee

Θεσσαλονίκη

Εργα για βιολί και τσέλο των Χρ. Σαμαρά, Κ. Νικήτα, Ν. Σκαλκώτα, M. Ravel, Z. Kodaly και J. Halvorsen ερμηνεύουν οι Ελένη Παπαδοπούλου και Δημήτρης Πολυζωίδης αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή