Στον κόσμο του «φτιάξ’ το μόνος σου»

Στον κόσμο του «φτιάξ’ το μόνος σου»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περίοδο του life style αποτελούσαν είδος προς εξαφάνιση. Στις μέρες της κρίσης που διανύουμε οι χρηστικές στήλες τύπου φτιάξ’ το μόνος σου δεν εντάχθηκαν απλά και πάλι στα πρωινο-μεσημβρινάδικα και σε εκπομπές όπως το «Joy» (ΣΚΑΪ) και η «Εξυπνη ζωή» (ΕΤ3), αλλά αναβαθμίστηκαν, απέκτησαν τη δική τους ώρα στο πρόγραμμα της TV και ταυτόχρονα το κοινό τους.

Στην εκπομπή «Οι κηπουροί του Mega» (Σάββατο, 18.00), που βλέπουμε για τρίτη χρονιά, οι γεωπόνοι Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος, προτείνουν λύσεις για καταπράσινα μπαλκόνια και κήπους, μας δίνουν συμβουλές υγιεινού τρόπου ζωής και μας μυούν στα μυστικά των φυτών, εξηγώντας πώς να επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά, να συντηρούμε τα τρόφιμα, να φτιάξουμε το δικό μας μποστανάκι, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, ακόμη και μάσκες ομορφιάς από αγνά υλικά! Σύμφωνα με τη Nielsen, την εκπομπή στις 8 εμφανίσεις της είδαν κατά μέσον όρο 448.000 τηλεθεατές (16,5% επί των ανοικτών δεκτών), κυρίως γυναίκες (45-64 ετών στο 20% και άνω των 65 στο 18%) και άνδρες (45-64 ετών στο 17,1%), αλλά και νεότεροι-ες 25-44 ετών (στο 16,9% και 16,3%).

Στα «Μαστορέματα» στον ΣΚΑΪ (Σάββατο 14.00) ο Αγγελος Αρβανίτης και η Φίλιππα Πασχαλίδου, με το σκεπτικό ότι τίποτα δεν πετιέται, μας εξηγούν πώς να κάνουμε κατασκευές, επισκευές και συντηρήσεις στο σπίτι. Για παράδειγμα σήμερα μεταποιούν ένα παλιό τραπεζάκι σαλονιού, φτιάχνουν ένα παιδικό ξύλινο καθισματάκι με ρόδες, επισκευάζουν ένα χαλασμένο μεντεσέ, και μας δείχνουν πώς να καθαρίσουμε τον νεροχύτη από τη μούχλα. Την εκπομπή σε 5 εμφανίσεις είδαν 193.000 τηλεθεατές (8,3%), κυρίως ώριμες γυναίκες (25-44 ετών στο 11,4% και 45-64 ετών στο 9,3%) και άνδρες (65 ετών και πλέον στο 10,1% και 45-64 ετών στο 8,5%).

Στην εκπομπή «Ετσι απλά» του Alpha (Κυριακή, 15.15) οι Κέλλυ Καρυπίδη, Ιωάννα Κουτσιουμάρη, Αγγελική Παλαμίδη και Νατάσσα Σκρινή προτείνουν τρόπους για να αξιοποιήσουμε παλιά αντικείμενα. Ετσι, αύριο φτιάχνουν μια ραφιέρα για την κουζίνα, ένα αυτοσχέδιο πουφ και μια σύνθεση από τσιμεντόλιθους που μετατρέπει το μπαλκόνι σε κρεμαστό κήπο. Την εκπομπή σε 4 εμφανίσεις είδαν 254.000 άτομα (9,7%), κυρίως γυναίκες 25-44 ετών (στο 16%) και 45-64 ετών (στο 11,7%). Επιλέξετε την εκπομπή της αρεσκείας σας και μπείτε στον δημιουργικό κόσμο του φτιάξ’ το μόνο σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή