Τελετή μνήμης στην Αλεξάνδρεια για τον Καβάφη

Τελετή μνήμης στην Αλεξάνδρεια για τον Καβάφη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΝΗΜΗ. Η 29η Απριλίου είναι μέρα συνδεδεμένη με τον Κ. Π. Καβάφη, καθώς είναι η ημερομηνία της γέννησής του (1863) αλλά και του θανάτου του (1933). Στην Ελλάδα έγιναν την περασμένη Δευτέρα, 29 Απριλίου, πολλές εκδηλώσεις στη μνήμη του (άλλωστε είναι και Ετος Καβάφη), αλλά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου έγινε η ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης.

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ μετέβη στα Κοιμητήρια της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας και ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του ποιητή με την αφορμή της συμπλήρωσης 150 ετών από τη γέννηση και 70 ετών από τον θάνατο του μεγάλου Αλεξανδρινού. Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε «στον διεισδυτικό παρατηρητή της ζωής που αριστοτεχνικά περιέστρεφε τα κάτοπτρα του ποιητικού του καλειδοσκοπίου προκειμένου να αποτυπώσει στοχαστικά και γλαφυρά το φαινόμενο της ανθρώπινης ζωής σε όλες του τις διαστάσεις». Σε αυτό το προσκύνημα μνήμης συμμετείχαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος Χρ. Καποδίστριας, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας Ν. Κόπελος, ο διευθυντής του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Μ. Μαραγκούλης καθώς και μέλη της Ελληνικής Παροικίας.

Αυτήν την περίοδο στην Αθήνα παρουσιάζεται η εικαστική έκθεση «Αόρατος Θίασος» στην IANOS Αίθουσα Τέχνης (παραγωγή Μικρή Αρκτος και επιμέλεια Ιριδος Κρητικού, έως 19/5), η οποία θα μεταφερθεί στα «Καβάφεια» στο Κάιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή