Με αλήθεια στις «ζωές των άλλων»

Με αλήθεια στις «ζωές των άλλων»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ντοκιμαντέρ, του Παναγιώτη Ευαγγελίδη «Λάμπουν στο σκοτάδι» (****) και της Ελιάνας Αμπραβανέλ «Roughcut» (***), αναφερθήκαμε εκτενώς στο φύλλο της Μ. Τρίτης (30/04). Οι ιστορίες των ανθρώπων που αφηγούνται έχουν κοινό άξονα την αξιοπρέπεια, μέσα στον αγώνα και στην αγωνία της επιβίωσης. Οι σκηνοθέτες παρεισέφρησαν στις «ζωές των άλλων» με διακριτικότητα, ευαισθησία και βλέμμα υπαινικτικό και οικείο. Και οι δύο υπογράφουν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους· ο πρώτος διαθέτει μεγαλύτερη εξοικείωση και τριβή με το σενάριο και την κάμερα.

Οι δύο γκέι οροθετικοί φίλοι, που συμβιώνουν στη Νέα Ορλεάνη μετά την«Κατρίνα», και η Babie, μια τρανσέξουαλ Φιλιππινέζα που εργάζεται ως κομμώτρια στην Αθήνα, φροντίζοντας τον θετό γιο της, τον σύντροφό της και τη μητέρα της που ζουν στις Φιλιππίνες, δεν είναι απλώς ιστορίες ζωής. Είναι ιστορίες αγάπης και γενναιοδωρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή