Νέοι Ελληνες αρχιτέκτονες εκθέτουν έργα τους

Νέοι Ελληνες αρχιτέκτονες εκθέτουν έργα τους

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ελληνικό αρχιτεκτονικό ταλέντο και στην καινοτομία που πηγάζει από αυτό, καθώς και στην ενίσχυση της απήχησής του στο διεθνές αρχιτεκτονικό στερέωμα, εστιάζει η έκθεση Great που εγκαινιάζεται αύριο (20/5) στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σαράντα μία διπλωματικές και μεταπτυχιακές εργασίες αρχιτεκτονικής που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Great 2013 – Τα πρώτα τους κτίρια», που διοργάνωσε το Great-Greek Architectural Talent σε έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουνίου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Συγκεκριμένα, θα εκτεθούν τριάντα μία διπλωματικές και δέκα μεταπτυχιακές εργασίες φοιτητών που προέρχονται από σχολές αρχιτεκτονικής της Ελλάδας και σχολές στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και στην Ολλανδία. Οι εργασίες που θα εκτεθούν αφορούν κυρίως κτίρια μεγάλης κλίμακας, δημόσια κτίρια, μουσεία ή πολιτιστικούς χώρους. Επιμελητής και συντονιστής είναι ο αρχιτέκτονας Μέμος Φιλιππίδης.

Αύριο, βραδιά των εγκαινίων, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας Νίκος Κτενάς για τη δική του αρχιτεκτονική πορεία, αναφερόμενος παράλληλα στην αναγκαιότητα ενός θεσμού όπως το Great.

Το Great-Greek Architectural Talent είναι μια συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της ΑΓΕΤ Ηρακλής, μέλους του ομίλου Lafarge.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή