Νέες εκδόσεις

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΓΙΟΥΑΝ

Χαμένο παιδί μετ.: Κατερίνα Σχινά

εκδ. Πατάκη, σελ. 400

Ενα συνηθισμένο σαββατιάτικο πρωινό, ο επιτυχημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Στίβεν Λιούις βγαίνει με την τρίχρονη κορούλα του για ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Καθώς περιμένουν στην ουρά, η προσοχή του στιγμιαία διασπάται και όταν, μετά από δευτερόλεπτα, στρέφεται προς την κόρη του, το παιδί έχει εξαφανιστεί. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η αγωνιώδης αναζήτηση του χαμένου παιδιού και η περιδίνηση του πατέρα στο κενό της απώλειας που θα επηρεάσει βαθιά τη σχέση του με τη γυναίκα του, με την ψυχή του και με τον ίδιο τον χρόνο. Το μυθιστόρημα έλαβε το Βραβείο Whitbread.

ΝΤΟΝΑΤΟ ΚΑΡΙΖΙ

Το δικαστήριο των ψυχών

μετ.: Εφη Καλλιφατίδη

εκδ. Ωκεανίδα, σελ. 544 – 19 ευρώ

Η Λάρα εξαφανίστηκε και δεν της μένει ακόμα πολύς χρόνος. Σε ένα παλιό καφέ της Ρώμης δύο ιερωμένοι μελετούν τον φάκελό της. Ο Κλεμέντε είναι ο καθοδηγητής, ο Μάρκους είναι ένας σκοτεινός κυνηγός, εκπαιδευμένος να ξετρυπώνει το κακό. Η Σάντρα εργάζεται στη σήμανση και δουλειά της είναι να φωτογραφίζει τον τόπο του εγκλήματος. Η ματιά της, αντικειμενική σαν φωτογραφικός φακός, αναγνωρίζει κάθε άσχετη λεπτομέρεια γιατί εκεί ξέρει πως φωλιάζει το κακό. Οταν οι δρόμοι του Μάρκους και της Σάντρα διασταυρώνονται, φέρνουν στο φως ένα τρομαχτικό μυστικό, κρυμμένο στα άδυτα του Βατικανού.

ΡΕRCΙVΑL ΕVΕRΕΤΤ

Η θεραπεία του νερού

μετ.: Δημήτρης Αθηνάκης

εκδ. Πόλις, σελ. 276

Ο Ισμαήλ Κίντερ, επιτυχημένος συγγραφέας ερωτικών μυθιστορημάτων ζει απομονωμένος στο βουνό. Μετά τη φρικτή δολοφονία της εντεκάχρονης κόρης του αποφασίζει να τιμωρήσει εκείνον που θεωρεί ένοχο. Στο υπόγειο του σπιτιού του υποβάλλει το θύμα σε βασανιστήρια. Μέσα στο παραλήρημα της οργής και της θλίψης του, ο Ισμαήλ Κίντερ εντάσσει στοιχεία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, της γλωσσολογίας και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο Εβερετ έγραψε το μυθιστόρημα ως απάντηση στις θηριωδίες που διεπράχθησαν στο όνομα σωτηρίας των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο και στο Αμπού Γκράιμπ.

ΠΟΙΗΣΗ

ΕΜΙLΥ DΙCΚΙΝSΟΝ

Επειδή δεν άντεχα να ζήσω φωναχτά

επιμ.: Λιάνα Σακελλίου

εκδ. Gutenberg, σελ. 580

Μία από τις μεγαλύτερες ποιήτριες του 19ου αιώνα και μία από τις πιο μυστηριώδεις φιγούρες της παγκόσμιας γραμματείας, συνέθεσε περισσότερα από 1.700 ποιήματα, δημοσίευσε όμως μόνον δέκα όσο ζούσε. Ο τόμος περιλαμβάνει μια αντιπροσωπευτική ανθολογία ποιημάτων και επιστολών (60 ποιήματα, 165 επιστολές) από όλες τις περιόδους της παραγωγής της, μεταφρασμένων από τους Λ. Σακελλίου, Α. Γρίβα και Φ. Μαντά. Η μονογραφία της επιμελήτριας παρουσιάζει σφαιρικά και διεξοδικά τον βίο, το έργο, την υποδοχή, τις ερμηνείες και την τύχη του έργου.

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

Αν σου πέσει ένα βουβάλι στο κεφάλι

εικ.: Βαγγέλης Ελευθερίου

εκδ. Μεταίχμιο, σελ. 112 – 14,99 ευρώ

Ποιο πράγμα στη ζωή έχει τη μεγαλύτερη αξία; Μήπως τα παράσημα; Μήπως τα βραβεία; Μήπως τα διαμάντια; Μήπως τα χρυσωρυχεία; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Τη μεγαλύτερη αξία την έχει κάτι άλλο το οποίο αποκαλύπτεται στις σελίδες του βιβλίου. Το «Αν σου πέσει ένα βουβάλι στο κεφάλι» είναι ένα βιβλίο χαράς, ένα βιβλίο παρηγοριάς, ένα βιβλίο αντίδοτο κατά της στενοχώριας και της απαισιοδοξίας. Είναι ένα βιβλίο δώρο για όσους αντιμετωπίζουν αναποδιές και ατυχίες. Τι πρέπει δηλαδή να κάνεις αν σου πέσει μια κεραμίδα στο κεφάλι, αν σου κουτσουλίσει ένας κόνδορας το καινούργιο σου καπέλο ή αν σε πάρει μια πεινασμένη αρκούδα στο κατόπι;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή