ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Εκάβη Ρroject»

Θεσσαλονίκη

Στο θέατρο Αυλαία μεταφέρεται η παράσταση «Hecuba, Hekabe, Hecube, Εκάβη project», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμών και συνδυάζει την αρχαία τραγωδία με αλβανικά δημοτικά τραγούδια, αφρικανικά παραδοσιακά παραμύθια και αποσπάσματα από τους «Τρώες» του Καβάφη. Η σκηνοθεσία είναι του Ενκε Φεζολάρι. Απόψε στις 7 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

World Music Festival

Τήνος

Ο καταξιωμένος ακορντεονίστας Stian Carstensen αυτοσχεδιάζει στους ρυθμούς της βαλκανικής μουσικής παράδοσης, της τζαζ και της bluegrass. Μαζί του στη σκηνή εμφανίζονται ο κρουστός Βαγγέλης Καρίπης και ο κοντραμπασίστας Γιώργος Βεντουρής. Σήμερα στις 9.30 μ.μ. στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στο πλαίσιο του πρώτου Tinos World Music Festival. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Double Ρlay»

Θεσσαλονίκη

Δύο περφόρμανς με κοινωνική ευαισθησία παρουσιάζονται στον χώρο Τέχνης «SourLiBooM» (Κρυστάλλη 4) υπό τον γενικό τίτλο «Double Play». Το «Μirror Neurons» του χοροθεατρικού σχήματος «Χορίς» διερευνά την έννοια της ενσυναίσθησης, ενώ το «Μήλο του Αδάμ» της Βαλεντίνας Παρασκευαΐδου εστιάζει στο θέμα της κακοποίησης των γυναικών. Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Κρις Γιαννάκος

Πόρος

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα Μουσείων, Εκθεση έργων ζωγραφικής, κολάζ και φωτογραφίας του Κρις Γιαννάκου με τίτλο «Διάλογοι με το χρόνο» διοργανώνει η γκαλερί Citronne στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου έως τις 30 Ιουνίου. Ο καλλιτέχνης, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, έχει πραγματοποιήσει πλήθος ατομικών εκθέσεων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ έργα του περιλαμβάνονται σε σημαντικές συλλογές ανά τον κόσμο.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ανδρέας Στάικος

Πάτρα

Μεγάλο αφιέρωμα στον Ανδρέα Στάικο με ομιλίες των Κ. Ζηροπούλου, Χ. Λάζου και Μ. Σιδηρά και παρουσίαση του θεατρικού μονολόγου «Ακόλαστες εσπερίδες» από τη Ναταλία Καποδίστρια, τη Δευτέρα στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή