Μόνο δάκρυα χαράς από τη Δανία

Μόνο δάκρυα χαράς από τη Δανία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και αυτή τη φορά την παρακολούθησαν αρκετοί, αλλά τους απασχόλησε πολύ λιγότερο, αφού έχουν αλλάξει οι καιροί. Ο 58ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε Σουηδίας κατέβασε σχεδόν… αθόρυβα αυλαία το περασμένο Σάββατο, καθώς ανεπιστρεπτί πέρασαν οι εποχές που τα κανάλια προέβαλαν έκτακτες εκπομπές για να σχολιάσουν τις συμμετοχές, τις συμμαχίες κ.ο.κ. Μόνο οι ψυχαγωγικού περιεχομένου εκπομπές ασχολήθηκαν με όσα συνέβησαν στο Μάλμε Arena, φιλοξενώντας σχόλια για την πολύ καλή θέση της ελληνικής συμμετοχής, κυρίως σχόλια για την εμφάνιση των διαγωνιζομένων, το ανύπαρκτο φουστάνι της Λευκορωσίδας, το έτερο με την κάπα της περυσινής νικήτριας Loreen, το δρακουλίστικο στυλ του Ρουμάνου Cezar Florin Ouatu και άλλα τέτοια.

Ανύπαρκτες ήταν οι συζητήσεις για το μουσικό σκέλος, αναφορές έγιναν μόνο στη συμμετοχή ερμηνευτών προερχομένων από ριάλιτι τύπου «X-Factor», γεγονός που αναδεικνύει και τη γενικότερη φτώχεια του διαγωνισμού. Το «παρών» φέτος έδωσαν αστέρια που όμως βρίσκονται στη δύση τους όπως η 61χρονη Μπόνι Τάιλερ, που εκπροσώπησε τη Μ. Βρετανία, αλλά κατακρημνίστηκε, λόγω της «κατάρας της Eurovision» σύμφωνα με τους συμπατριώτες της. Οσο για τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και τους Koza Mosta, που ερμήνευσαν με κέφι το αμφιλεγόμενο από πλευράς στίχων «Alcohol is free», ψηφίστηκαν από 26 χώρες, και με 152 βαθμούς κατέλαβαν την 6η θέση. Ο «Γκάρντιαν» έγραψε ότι το ελληνικό τραγούδι δεν καταποντίστηκε επειδή έλαβε «pity votes», δηλαδή ψήφους ευσπλαχνίας! Χαρακτηριστικά, η αρθρογράφος αναφέρει ότι οι Koza Mostra είναι «μια μπάντα τριχωτών ανδρών που φοράνε στολές σχολείου θηλέων», ενώ η Ελλάδα έστειλε το τραγούδι «Alcohol is free» ώστε να είναι σίγουρη ότι «η πάμπτωχη αυτή χώρα δεν θα επιβαρυνθεί με το κόστος της διοργάνωσης του διαγωνισμού το 2014 – σχέδιο που παραλίγο να γίνει μπούμερανγκ καθώς το τραγούδι συγκέντρωσε ψήφους ελεημοσύνης».

Την 20χρονη Εμιλι ντε Φόρεστ από τη Δανία να κατακτά την πρωτιά με 281 βαθμούς τραγουδώντας «Only Teardrops» (Μόνο δάκρυα), αφήνοντας πιο πίσω τον Αζέρο Φέρεντ Μάμποφ («Hold me»), είδαν κατά τη Nielsen στη ΝΕΤ 2.687.000 τηλεθεατές, ενώ το μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών άγγιξε το 85,3%. Ηδη όμως ανανεώθηκε το ραντεβού στις 13, 15 και 17/5 2014 στην Κοπεγχάγη ή στο Χέρνινγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή