Προ-βολες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Rockwave επιμένει. Και με λαμπερή εξαίρεση τη βασίλισσα του φετινού τετραημέρου Lana Del Ray, ακολουθεί την πεπατημένη οδό, καθότι δύσκολοι καιροί για πειραματισμούς και δοκιμές. Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ (6 Ιουλίου) μοιάζει εμβόλιμη και δέχεται αμέτρητους σχολιασμούς, καθώς συγκεντρώνει τη μεγάλη τριανδρία του ελληνικού εντέχνου: Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Αγγελάκας συν κάποιους ακόμη του ιδίου ύφους. Κι όσον αφορά τα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες που έρχονται από τα ξένα, λίγο πολύ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τα έχουμε ξαναδεί (κάποια από αυτά υπέρ το δέον) και καθόλου δεν μας έχουν λείψει. Οπότε, τα αναμενόμενα είναι γνώριμα και, σε γενικές γραμμές, μία από τα ίδια: οι Ska-P ετοιμάζονται για ένα εκρηκτικό σκα-πανκ πάρτι. Οι Echo and The Bunnymen θα εκφράσουν τις σκοτεινές, ρομαντικές τους ανησυχίες. Ο Marky Ramone, της γνωστής οικογενείας, θα προβεί στο ωμό, σκληρό του πανκ. Οι Subways θα πλεύσουν στα γνώριμα indie pop κύματα. Οι Monophonics θα δοκιμαστούν σε ένα funk, soul και λίγο ψυχεδελικό ήχο. Οι Dead Can Dance θα χαρτογραφήσουν ένα μυστικιστικό ταξίδι στις μουσικές του κόσμου (εδώ αξίζει μια επανάληψη από την περσινή εμπειρία στον Λυκαβηττό). Μία επιπλέον σκηνή κάθε μέρα, θα μαζέψει τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού μέταλ κοινού. Αλλά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την παρουσία της σύγχρονης ιέρειας της ποπ: Lana Del Rey – και μόνο η είδηση ότι η δημοφιλής καλλιτέχνις συμπεριλήφθηκε στον line up του Rockwave, ήταν αρκετή για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον.

Η Lana del Rey δημιούργησε αίσθηση με την αψεγάδιαστη εμφάνισή της και την αινιγματική της παρουσία το 2011, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη μεγάλη επιτυχία της, «Video Games». Από τότε μαγνητίζει τα βλέμματα, τόσο με την εικόνα που παρουσιάζει στο κοινό, μία εικόνα που άλλοτε θυμίζει εύθραυστη κοπέλα και άλλοτε κινηματογραφική ντίβα του Hollywood της δεκαετίας του ’50, όσο και με τη μουσική της, κεντημένη με μαλακές νότες πιάνου και κυκλοθυμικές χορδές.

Με ένα, λοιπόν, πληθωρικό, με επαναλήψεις, αλλά και με κάποιες εκπλήξεις line up, το δημοφιλές ροκ φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στο Terra Vibe της Μαλακάσας (6-9 Ιουλίου) και υπόσχεται τέσσερις μέρες ρυθμού, ενέργειας και συναισθημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή