Καλοκαιρινές βραδιές, γεμάτες μουσική

Καλοκαιρινές βραδιές, γεμάτες μουσική

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φετινές προσδοκίες για συναυλίες στην Ελλάδα ήταν ταπεινές, πιστεύαμε σε μια έρημο αδιαφορίας, με μικρές οάσεις τετριμμένων επαναλήψεων, απλώς για να λέμε ότι κάτι κινείται. Κι όμως! Μικρά ή μεγάλα γεγονότα σχηματίζουν ένα δυναμικό ψηφιδωτό ήχων, ρυθμών και εικόνων (ή προσδοκιών, αν η συναυλία αναμένεται). Lana Del Ray, που η εμφάνισή της ακόμη συζητείται (ειδικά όσον αφορά την άφωνη φωνή της), Roger Waters με τον «Τοίχο» του (περιμένουμε πώς και τι μία καλή επανάληψη), η αγαπημένη ZAZ, Patti Smith, να ξυπνάει αναμνήσεις, Depeche Mode σε παραλήρημα κόσμου, ο κήπος του Μεγάρου, η Τεχνόπολις στο Γκάζι… βραδιές γεμάτες μουσική και ό,τι από αυτήν πηγάζει.

Κι ακόμη μία ευχάριστη έκπληξη, ένα πιστό ραντεβού σε όμορφη γωνιά, ένα υψηλών προσδοκιών γεγονός με καλαίσθητο ήχο: το Ejekt (16 Ιουλίου, Πλατεία Νερού – Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου). Συμπυκνωμένο σε μία μέρα το φεστιβάλ πλαισιώνεται από ένα πολύ ευχάριστο line up, γεμάτο υποσχέσεις. Μεγάλοι της βραδιάς οι Pet Shop Boys, ένα από τα κορυφαία ηλέκτρο-ποπ ονόματα του πλανήτη, που έρχονται με δίσκο ολοκαίνουργιο, το Electric. Και είναι έντονες οι μνήμες από το Pandemonium Tour του 2009, όταν είχαν ρίξει την αυλαία στο Primaverasound Festival της Βαρκελώνης εκείνης της χρονιάς και απρόσμενα βρεθήκαμε σε ένα μελωδικό πάρτι με αγαπημένους ήχους και σε ένα εντυπωσιακό επί σκηνής θέαμα. Και ελπίζουμε ξανά σε κάτι τέτοιο. Εκεί θα είναι οι Happy Mondays, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα της θρυλικής σκηνής του Manchester της δεκαετίας του ‘90 (ας θυμηθούμε τη διακριτική τους παρουσία στην ταινία 24 hour party people, 2002). Στην Αθήνα τους είχαμε ξαναδεί το 2008 στο Synch Festival σε ένα πληθωρικό funky live, όπου είχε λάμψει η διαχρονική αξία της μουσικής τους (περισσότερο από την άνευρη παρουσία τους) και τώρα επιστρέφουν με το πρωταρχικό τους σχήμα για πρώτη φορά έπειτα από 19 χρόνια. Επιπλέον, δυναμική παρουσία αναμένεται από τον James Blake, τον αγαπημένο νεαρό της alternative σκηνής, που με το ντεμπούτο του το 2011 και το μεγάλο, βαθύτατα συγκινητικό κομμάτι «Limit To Your Love», πρόσφερε νέες ιδέες, προοπτικές και ελπίδες στην ποπ μουσική (δύο χρόνια πριν στη σκηνή του στο Primavera γινόταν χαμός από κόσμο, καρφίτσα δεν έπεφτε). Το line up του φεστιβάλ ολοκληρώνουν τα ονόματα: Palma Violets, Faith SFX και οι Ελληνες Bittersweet, Jamming Funkers, Viper Vikings. Και όλα μας προδιαθέτουν ευχάριστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή