Γαλλικό σινεμά στον Κήπο του Νομισματικού

Γαλλικό σινεμά στον Κήπο του Νομισματικού

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της Γαλλίας συμμετέχει το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας με την ταινία «Η Ζαζί στο μετρό» (1960) του Λουί Μαλ, που θα προβληθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου, ανήμερα την επέτειο, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Ενα από τα πιο ανάλαφρα φιλμ της νουβέλ βαγκ, η κωμωδία του Γάλλου κινηματογραφιστή, τον οποίο θαύμαζε ο Φρανσουά Τρυφό, βασίζεται στο ομότιτλο δημοφιλές μυθιστόρημα του Ρεϊμόν Κενό. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο Παρίσι, όπου καταφθάνει η μικρή, ατίθαση Ζαζί, προκειμένου να περάσει ένα Σαββατοκύριακο με τον ιδιόρρυθμο θείο Γκαμπριέλ, ενώ η μητέρα της επισκέπτεται τον εραστή της. Σύντομα, καταφέρνει να ξεφύγει από την επίβλεψη του θείου της και βγαίνει στους δρόμους αποφασισμένη να εξερευνήσει μόνη της το Παρίσι, παρά την απεργία στο μετρό. Θείος και ανιψιά μπλέκονται σε περιπέτειες, κάνουν νέες γνωριμίες και άθελά τους προκαλούν μία καταδίωξη στους μποτιλιαρισμένους, λόγω της απεργίας, δρόμους της πόλης.

Τη νεαρή ηρωίδα ενσαρκώνει η τότε δεκάχρονη Catherine Demongeot και τον Γκαμπριέλ υποδύεται ο Philippe Noiret. Συμμετέχουν, επίσης, οι Hubert Deschamps, Carla Marlier, Annie Fratellini κ.ά. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος και του TV5 Μonde.

​​Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή