Family Cinema, «Hook»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Καθημερινή» φέτος το καλοκαίρι φέρνει τη σειρά «Family Cinema» με επιλεγμένες ταινίες της μεγάλης οθόνης στο σαλόνι σας. Δείτε μαζί με την οικογένειά σας αγαπημένες ταινίες που θα σας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο φαντασίας και περιπέτειας. Την Κυριακή 21/7 θα κυκλοφορήσει η τέταρτη ταινία της σειράς Family Cinema με τίτλο «Ηook».

Ο Πίτερ Παν, ο ήρωας που δεν γερνάει ποτέ, επιτέλους μεγάλωσε. Κι έχει ξεχάσει και πώς να πετάει! Είναι πια ένας σοβαρός δικηγόρος, παντρεμένος και πατέρας. Ενα ταξίδι με την οικογένειά του στο Λονδίνο είναι αρκετό για να φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή του, για ακόμη μία φορά. Το παραμύθι ζωντανεύει όταν ο Κάπτεν Χουκ απάγει τα παιδιά του Πίτερ Παν και τον προκαλεί να ξαναθυμηθεί τα παλιά. Ο Πίτερ επιστρέφει στη Χώρα του Ποτέ μαζί με την Τίνκερμπελ, τη γλυκιά και παιχνιδιάρα νεράιδα. Εκεί θα προσπαθήσει να σώσει τα παιδιά του και να αντιμετωπίσει τον μοχθηρό Κάπτεν Χουκ. Ο Ντάστιν Χόφμαν, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, η Τζούλια Ρόμπερτς, η Μάγκι Σμιθ και ο Μπομπ Χόσκινς παίρνουν μέρος σε αυτό το υπέροχο παραμύθι, καθώς ο σκηνοθέτης των ονείρων Στίβεν Σπίλμπεργκ φέρνει στη μεγάλη οθόνη τις φανταστικές περιπέτειες του Πίτερ Παν, του ήρωα μικρών και μεγάλων.

Η ταινία η οποία προτάθηκε για πέντε βραβεία Οσκαρ σκηνοθετήθηκε το 1991 από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ σε κείμενα των James V. Hart και Malia Scotch Marmol. Η ταινία αποτελεί συνέχεια της νουβέλας του Τζέιμς Μπάρι (1911) «Peter and Wendy» και εστιάζει στον ενήλικο Πίτερ Παν ο οποίος έχει ξεχάσει την παιδική του ηλικία. Ο Σπίλμπεργκ ξεκίνησε να δουλεύει την ταινία στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με σκοπό να ακολουθήσει την ιστορία της βωβής ταινίας του Πίτερ Παν (1924) και της αντίστοιχης κινουμένων σχεδίων (1953). Τελικά τα γυρίσματα άρχισαν το 1989.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή