«Φωνές στη Μεσόγειο» από τους Encardia

«Φωνές στη Μεσόγειο» από τους Encardia

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ξεχωριστή συναυλία θα δοθεί αυτή την Πέμπτη στο Θέατρο Βράχων (5/9, 9 μ.μ.), συνδιοργάνωση του Συλλόγου Οικογένειας Εναλλακτικής Κοινότητας «ΚΕΘΕΑ-Παρέμβαση» και του γνωστού μουσικού συγκροτήματος Encardia. Πρόκειται για τη μουσικοχορευτική παράσταση «Φωνές στη Μεσόγειο» στην οποία συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο «Πλειάδες» και η ομάδα κρουστών «ΚΕΘΕΑ-Παρέμβαση».

Θα είναι μια εκρηκτική συνάντηση της πολυφωνίας των Πλειάδων με την εκστατική ταραντέλα των Encardia. Ενα γιορτινό ταξίδι από τα παράλια της Νότιας Ιταλίας μέχρι τα βουνά της Ηπείρου και των Βαλκανίων μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, την κίνηση, τα εικαστικά φώτα και την προβολή του Στάθη Μήτσιου. Μια μουσική και χορευτική παράσταση όπου δεκαέξι μουσικοί και χορευτές επί σκηνής σμίγουν καταδεικνύοντας ότι η λαϊκή μουσική και ο πολιτισμός της Μεσογείου δεν έχει στεγανά και φέρνει όλους τους ανθρώπους κοντά, μέσα από τους ίδιους καημούς και τις ίδιες χαρές της ζωής. Οι Encardia είναι ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής που ιδρύθηκε το 2004 και το ρεπερτόριό του βασίζεται στη μουσική και τα τραγούδια της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Κάτω Ιταλίας, με ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου. Εχουν συνεργαστεί δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις με εκπροσώπους της κατω-ιταλικής μουσικής και με Ελληνες καλλιτέχνες όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Τσιαμούλης, Νίκος Ξυδάκης, Καίτη Κουλλιά και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Τον Αύγοστο του 2008 εμφανίστηκαν μαζί με τον Τζιοβάνι Αναντατζιάτο των Ghetonia στο φεστιβάλ «La notte della Taranta» στην Ιταλία.

Μέσα από την πολυετή συνεργασία της ομάδας Encardia με τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ-Παρέμβαση γεννήθηκε η ιδέα για τη συγκεκριμένη επετειακή παράσταση στο Θέατρο Βράχων. Βύρωνας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή