Η ιστορική Λιλιπούπολη αναβιώνει στο Ηρώδειο

Η ιστορική Λιλιπούπολη αναβιώνει στο Ηρώδειο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παράσταση που ήδη παρουσιάστηκε με επιτυχία τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής και εμπλουτισμένη επαναλαμβάνεται το Σάββατο (14/9) στο Ηρώδειο είναι το έργο «Ενα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» που διοργανώνεται από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων. Η ιδέα και ο σχεδιασμός, η σκηνοθεσία και η χορογραφία-κίνηση της μουσικής παράστασης έχουν την υπογραφή της Ρεγγίνας Καπετανάκη, η οποία με την Ελένη Βλάχου έβαλαν τα θεμέλια της θρυλικής σειράς εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη» που εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές, παιδιά και νέοι από το 1976 έως το 1980 είχαν την τύχη να απολαμβάνουν καθημερινά. Το 1978 ήρθε η Αννα Παναγιωτοπούλου με τη συγγραφική της δεινότητα και συμπλήρωσε τη δυναμική ομάδα των τεσσάρων (Μαριανίνα Κριεζή, Ρεγγίνα Καπετανάκη, Αννα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Βλάχου).

Στην παράσταση συμμετέχουν η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, ο σολίστ Βασίλης Αγροκώστας, οι Σολίστ και το Ενόργανο Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη (με φωνητική διδασκαλία της Ρόζας Πουλημένου) και ο Μουσικός Ομιλος Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης με πάνω από 140 παιδιά, νέους και νέες απ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη.

«Οταν πέρυσι γνώρισα προσωπικά το κάθε κορίτσι και αγόρι της καταπληκτικής χορωδίας του Αρσακείου και μετά δούλεψα μαζί τους ενθουσιάστηκα και μετά, το πιο σπουδαίο, τους αγάπησα» λέει η Ρεγγίνα Καπετανάκη.

Οι σπάνιοι και εύστοχοι γεμάτοι χρώματα στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή και οι μελωδίες του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, του Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος και του Νίκου Χριστοδούλου θα μας ταξιδέψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Λιλιπούπολης, ενός παραμυθιού με ελληνική ιθαγένεια που φτιάχτηκε πριν από τριάντα επτά χρόνια με ενθουσιασμό και σεβασμό στο παιδί.

Η μουσική παράσταση «Ενα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» θα κυκλοφορήσει σύντομα σε cd από την εταιρεία Heaven.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή