Μουσικές περιπλανήσεις στην Πλάκα

Μουσικές περιπλανήσεις στην Πλάκα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Από τη Μεσόγειο και τη Σμύρνη μέχρι τη Μέση Ανατολή. Οι φθινοπωρινές συναυλίες στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων υπόσχονται να μας ταξιδέψουν, με τη βοήθεια σπουδαίων καλλιτεχνών, στον κόσμο της έθνικ και world μουσικής. Αν και το μεγάλο γεγονός έρχεται στις 4 Οκτωβρίου με την εμφάνιση του κορυφαίου ουτίστα και συνθέτη Adel Salameh, εξίσου σημαντικές είναι και οι πρώτες συναυλίες που ξεκινούν άμεσα και δίνουν το στίγμα.

Σήμερα το βράδυ ο Ψαρογιώργης, αυθεντικός ερμηνευτής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής, γόνος της θρυλικής οικογένειας των Ξυλούρηδων, θα δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ με το λαούτο του. Μαζί του θα είναι ο Γιάννης Παπατζανής στα κρουστά και ο Γιώργος Πολυχρονάκος στο κοντραμπάσο.

Αύριο το βράδυ ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Δημήτρης Μυστακίδης θα παρουσιάσουν τη συναυλία «Ψιθυρίζοντας το ρεμπέτικο», σε μια βραδιά όπου το μπουζούκι και ο μπαγλαμάς θα αντικατασταθούν από το yayli tanbur και τη λαϊκή κιθάρα.

Στη συνέχεια και στο τέλος της πρώτης εβδομάδας των φθινοπωρινών συναντήσεων, μια αυθεντική παραδοσιακή νησιώτικη συναυλία με οικοδεσπότη τον Στάθη Κουκουλάρη σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το κοινό την Παρασκευή (20/9). Με καταγωγή από τον Κινίδαρο της Νάξου, περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες ηχογραφήσεις και φήμη που ξεπέρασε τα σύνορα της Ευρώπης, ο Κουκουλάρης θεωρείται ένας από τους καλύτερους βιολιστές της παραδοσιακής νησιώτικης μουσικής.

Στις 4/10 ο Adel Salameh, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί πρέσβης της αραβικής μουσικής στη Δύση, θα συμπράξει με την τραγουδίστρια Naziha Azzouz στην πολυαναμενόμενη βραδιά «Αραβική μουσική με άρωμα Μεσογείου». Γεννημένος στην πόλη Ναμπλούς, βόρεια της Παλαιστίνης, με συναυλίες σε όλο τον κόσμο, ο Adel Salameh έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές ούτι της Ευρώπης.

​​Ωρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις στις 8.30 μ.μ. Είσοδος 12 ευρώ (10 ευρώ μειωμένο). Διογένους 1-3, Πλάκα, τηλ. 210 3250198.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή