Ευχάριστη έκπληξη από το ρουμανικο σινεμά

Ευχάριστη έκπληξη από το ρουμανικο σινεμά

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην «Οικογενειακή υπόθεση» (***) του Κάλιν Πέτερ Νέτζερ, Χρυσή Αρκτος στην Μπερλινάλε, η πλούσια και υπεροπτική Κορνέλια ζει ένα «δράμα» κοινότοπο για όλες τις μητέρες που είναι υπερπροστατευτικές με τους γιους τους. Εδώ, ο υπερπροστατευτισμός έχει παθολογικές διαστάσεις. Ο μοναχογιός της, ο Μπάρμπου, είναι 34 χρόνων και ακόμη αγωνίζεται για τον απογαλακτισμό του.

Μια μέρα, ο Μπάρμπου θα χτυπήσει θανάσιμα με το αυτοκίνητό του ένα παιδί. Η Κορνέλια θα χρησιμοποιήσει την κοινωνική θέση της και τα χρήματά της για να τον βγάλει από τα δύσκολα. Χρηματίζει έναν αστυνόμο για να αλλάξει την έκθεση της Τροχαίας για το δυστύχημα. Οι ενοχές του Μπάρμπου, όμως, θα ρίξουν αυτόν και την Κορνέλια στην κόλαση που ζουν οι γονείς του νεκρού παιδιού. Το οικογενειακό δράμα βγαίνει από τα σαλόνια και γίνεται τραγωδία σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό. Το ρουμανικό σινεμά συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή