Η κουβανέζικη μπάντα Buena Vista Social Club για μία βραδιά στην Αθήνα

Η κουβανέζικη μπάντα Buena Vista Social Club για μία βραδιά στην Αθήνα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Orquesta Buena Vista Social Club εμφανίστηκε, για πρώτη φορά, στο κοινό του Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, δίνοντας ένα εκρηκτικό live show με παγκόσμια απήχηση!

Γιορτάζοντας ετούτη τη διαφορετική «εφηβεία» και στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, η σπουδαία αυτή μπάντα, μαζί με την Omara Portuondo και τον Eliades, επισκέπτεται την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στο «Βοτανικός Live Stage», για μια μεγάλη συναυλία στους μαγικούς ρυθμούς της Κούβας.

Το περίφημο δημιούργημα των Ry Cooder και Wim Wenders, με την ονομασία Buena Vista Social Club, αναβίωσε τη δεκαετία του ’90 την παραδοσιακή μουσική της Κούβας (son, bolero, danzon, guajiro), ένα μουσικό είδος που έκτοτε εξαπλώθηκε παγκοσμίως και αγαπήθηκε με πάθος από το κοινό.

Σήμερα, η Orquesta Buena Vista Social Club συνεχίζει το έργο της θρυλικής μπάντας με ένα line-up που περιλαμβάνει την αφρόκρεμα των Κουβανών μουσικών, που συνεχίζουν επάξια την Buena Vista παράδοση, μαζί με τους πρωτεργάτες της διάσημης ορχήστρας.

Ο προτεινόμενος για βραβείο Grammy και Latin Grammy, Guajiro Mirabal, «Η Τρομπέτα της Κούβας» όπως τον αποκαλούν, ο Jesus “Aguaje” Ramos, «ο άνθρωπος που κάνει το τρομπόνι να τραγουδάει», σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, και ο βιρτουόζος του laud (παραδοσιακό κουβανέζικο όργανο που μοιάζει με λαούτο), Barbarito Torres, είναι οι τρεις μυθικοί μουσικοί που έχουν συνεργαστεί στα περισσότερα άλμπουμ της σειράς «Buena Vista Social Club Presents» και τις αντίστοιχες περιοδείες της, τα τελευταία 15 χρόνια.

Κάθε ένας από τους παραπάνω μουσικούς έχει συντελέσει σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε «κουβανέζικη μουσική», έχοντας βάλει τη σφραγίδα του σε μουσικά είδη όπως τα son montunos, danzon, cha cha cha, boleros και cuban jazz.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή