Γευστικά ταξίδια στην Ελλάδα

Γευστικά ταξίδια στην Ελλάδα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΤΙΕΣ. Δύο νέες ταξιδιωτικές εκπομπές μαγειρικής, με στοιχεία ντοκιμαντέρ, αρχίζουν το Σαββατοκύριακο. Βαδίζοντας στα χνάρια που χάραξε ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και η Ντίνα Νικολάου ταξιδεύουν στην Ελλάδα και μας μεταφέρουν τις ομορφιές και τις γεύσεις της.

Από σήμερα και κάθε Σάββατο, στις 19.00, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος «Χωρίς συνταγή» (Mega) επισκέπεται έναν τόπο, παρουσιάζει τα προϊόντα του και αποκαλύπτει τις μεθόδους παραγωγής τους. Μοιράζεται μαζί μας τρόπους μαγειρέματος απόλυτα συνδεδεμένους με τις παραδόσεις της κάθε περιοχής και δημιουργεί νέες συνταγές βασισμένες στις πρώτες ύλες του κάθε τόπου.

Στnν πρεμιέρα ταξιδεύει στη λίμνη Κερκίνη. Η ξενάγηση στον εντυπωσιακό υδροβιότοπο ξεκινά με τη βοήθεια ενός οικοπεριηγητή της περιοχής. Μαζί ετοιμάζουν κουσκούς με γάλα, λουκάνικο και καβουρμά από βουβάλι, σε ένα μαγευτικό τοπίο. Σε ένα χωριό στους πρόποδες του βουνού καλυμμένο από πλατάνια, ο Δημήτρης επισκέπτεται μια πεστροφο-ταβέρνα και με τον ιδιοκτήτη μαγειρεύουν πέστροφα.

Ενα κοπάδι με νεροβούβαλα στις όχθες της λίμνης αποτελεί μοναδικό θέαμα. Γι’ αυτό το ξεχωριστό είδος βουβαλιών και τις ανάγκες εκτροφής του μιλούν ο Τρύφωνας, ένας νεαρός βοσκός με σπουδές στη γεωπονική, καθώς και ο παραγωγός μιας σύγχρονης μονάδας παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας βουβαλίσιου και άλλων κρεάτων.

«Ελλήνων γεύσεις» αναζητεί η σεφ Ντίνα Νικολάου στην ομότιτλη εκπομπή, από αύριο και κάθε Κυριακή, στις 15.00, στον ΣΚΑΪ. Στο πρώτο επεισόδιο, ταξιδεύει στη γραφική Τσαγκαράδα και ανακαλύπτει τις «Ελλήνων γεύσεις» μέσα από τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής…

Δοκιμάζει πεντανόστιμα τρουφάκια κάστανου, προτείνει μια σπάνια απόλαυση για το τραπέζι από αγριογούρουνο με κάστανα, ενώ με ένα φρούτο «έκπληξη» φτιάχνει ένα θρεπτικό επιδόρπιο!

Στη κουζίνα της καλεί τους φίλους της σ’ ένα γεύμα με μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια. Μια εξαιρετική συνταγή με μπούτι αρνίσιο στη γάστρα, που συνοδεύεται με τραγανές πατάτες, σπέσιαλ λαχανοσαλάτα με γιαούρτι και μια υπέροχη παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας μπακλαβά… αλλά με γέμιση κάστανου. Το concept της εκπομπής προέρχεται από την επιτυχημένη αμερικανική παραγωγή «The Cooking Odyssey».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή