ΑΤΖΕΝΤΑ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ομαδική ιστορική-εικαστική έκθεση με τίτλο «Γεώργιος Α΄» εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Καπλανών 5» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τον θάνατο του Γεωργίου Α΄, στις 8 μ.μ.

– Εγκαίνια της αρχαιολογικής έκθεσης «Ιδανικές μορφές κι αγαπημένες. Εικονογραφώντας ποιήματα του Καβάφη», 8 μ.μ. στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

– Το ιστορικό σχήμα Shakti των Τζον Μακλάφλιν και Ζακίρ Χουσεΐν γιορτάζει την επέτειο των 40 χρόνων του με μία συναυλία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 8.30 μ.μ.

– Εκδήλωση για την 148η επέτειο από την πρώτη έκδοση της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ, με ομιλίες, προβολή και έκθεση, 6 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο της Ars Nocturna (Λέκκα 23-25).

– Μουσικό αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη με τη συμμετοχή των Ιουλίτας Ηλιοπούλου (απαγγελία), Δάφνης Πανουργιά (τραγούδι), Νικόλ Καραλή (πιάνο) κ.ά. στις 8.30 μ.μ. στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22).

– Εκθεση έργων ζωγραφικής του Μάνθου Γαΐτη με τίτλο «Εν Τήνω καλοκαιρινά σχεδιάσματα» εγκαινιάζεται στις 7.30 μ.μ. στην γκαλερί Αργώ (Νεοφύτου Δούκα 5).

– Το έργο του Χουάν Μαγιόργκα «Ο δρόμος για τον ουρανό» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου στο θέατρο Altera Pars, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ.

– Διάλεξη του δρος Paolo Vitti με θέμα «Θολωτές κατασκευές των αυτοκρατορικών χρόνων. Η οργάνωση του εργοταξίου και η διάδοση των συστημάτων δόμησης στην Πελοπόννησο» στις 6 μ.μ. στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ.

– Παρουσίαση του βιβλίου του D. Bachelor «Χρωμοφοβία» (εκδ. Αγρα), στις 8.30 μ.μ. στην γκαλερί Bernier/ Eliades (Επταχάλκου 1).

– Ατομική έκθεση του Κωστή Βολουδάκη με τίτλο «Imaging II» φιλοξενείται στην γκαλερί Ρωμανού 7 (Πλ. Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη).

– Παρουσίαση του βιβλίου των Νίκου Κανελλόπουλου και Γιώργου Δρόσου «Η δυναστεία Γιόχαν Στράους» (εκδ. Ζαχαρόπουλος) στις 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» (Πειραιώς 100).

– Προβολή των ταινιών «Δεκάλογος 1» και «Δεκάλογος 3» του Κριστόφ Κισλόφσκι από την Κινηματογραφική Λέσχη Solaris στο Cafe Baazaar (Παπαμάρκου 34) και συζήτηση, στις 8 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή