ΠΡΟΣΩΠΑ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πρεμιέρα για τους φίλους της όπερας θα είναι αυτή της νέας παραγωγής του «Τροβατόρε» στο Βερολίνο, στις 29 Νοεμβρίου. Στη Staatsoper της γερμανικής πρωτεύουσας, ο σκηνοθέτης Peter Stölzl έχει ετοιμάσει μια πλούσια παραγωγή της όπερας του Βέρντι, φέρνοντας δύο μεγάλα διεθνή αστέρια επί σκηνής: τον Πλάθιντο Ντομίνγκο (φωτ.) σε ρόλο βαρύτονου (Conte di Luna) και τη Ρωσίδα σοπράνο Αννα Νετρέμπκο στον ρόλο της Λεονόρας. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 22 Δεκεμβρίου.

…Ολα τα ωραία και φωτεινά πρόσωπα της ποπ σκηνής πρωταγωνίστησαν στην τελετή απονομής των American Music Awards στο Λος Αντζελες. Μεγάλη νικήτρια ανεδείχθη η Τέιλορ Σουίφτ (φωτ.), που κέρδισε τέσσερα βραβεία και αμέσως μετά έλαμψε ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ με τρία βραβεία. Οι One Direction πήραν το βραβείο καλύτερου ποπ-ροκ συγκροτήματος. Η 23χρονη Τέιλορ Σουίφτ απέσπασε για τρίτη φορά τον τίτλο του καλύτερου καλλιτέχνη της χρονιάς, κερδίζοντας επίσης και έναν τίτλο για το «Red», που ανεδείχθη καλύτερο άλμπουμ στην κατηγορία της country μουσικής.

…Κάθε φθινόπωρο έχουμε τα διάφορα λογοτεχνικά βραβεία της Γαλλίας, με πιο γνωστό το Γκονκούρ. Ο φετινός νικητής, ο δημοφιλής στη χώρα του Pierre Lemaitre (φωτ.), 57χρονος καθηγητής λογοτεχνίας, βραβεύτηκε για το μυθιστόρημά του «Au revoir là-haut», με θέμα την επανένταξη των στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη γαλλική κοινωνία με το πέρας των εχθροπραξιών. Για την ελληνική γλώσσα, τα δικαιώματα εξασφαλίστηκαν από τις εκδόσεις Μίνωας. Εως τώρα έχουν πουληθεί δικαιώματα για οκτώ γλώσσες.

…Το ίδρυμα το οποίο φέρει το όνομά του έχει σκοπό να προστατεύει την άγρια ζωή και να συμβάλλει στην ισορροπία ανθρώπινης δραστηριότητας και φυσικού περιβάλλοντος. Ο 39χρονος ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο (φωτ.) ανακοίνωσε τη δωρεά 3 εκατ. δολαρίων υπέρ της σωτηρίας των τίγρεων του Νεπάλ. Η δωρεά κατατέθηκε στην WWF. Υπολογίζεται ότι η δωρεά θα συμβάλει αποφασιστικά στην αύξηση του αριθμού των τίγρεων στην ασιατική χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή