ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

Αναδρομική έκθεση Βασίλη Ρογκότη

Τιμητική αναδρομική έκθεση με έργα του καλλιτέχνη, συγγραφέα και δικηγόρου Βασίλη Ρογκότη (1915 – 1999) διοργανώνει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος στη Στέγη του (Φλέμινγκ 10, Θεσσαλονίκη) μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Στη διάρκεια της μακράς δημιουργικής του πορείας, ο Β. Ρογκότης, που γεννήθηκε στην Καβάλα και από το 1923 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, πειραματίστηκε με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική και την ψηφιδογραφία. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 6 με 9 μ.μ., Σάββατο – Κυριακή 11 π.μ. με 1 μ.μ.

ΘΗΒΑ

«Ντοκιμαντέρ με Ρόδες»

Περιοδεία σε δέκα πόλεις με 12 ταινίες πραγματοποιεί το Exile Room της Αθήνας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ντοκιμαντέρ με ρόδες». Αύριο, η ταινία «How to Survive a Plague» για τον αγώνα δύο ομάδων ακτιβιστών να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη στα πρώτα χρόνια της επιδημίας του AIDS, θα προβληθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνικής Εκφρασης «Ελείτροχο» και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

4η ΜΠΙΕΝΑΛΕ

«Παντού αλλά τώρα» σε ΔΕΘ και… αλλού

Συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με θέμα «Παλιές Διασταυρώσεις – Make it New II». Η κεντρική έκθεση με τίτλο «Παντού αλλά τώρα» φιλοξενείται στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το ΜΜΣΤ, το Γενί Τζαμί και άλλους χώρους, ενώ περιλαμβάνει έργα περισσοτέρων από 20 καλλιτεχνών από 50 χώρες. Ανοιχτές ξεναγήσεις στο τμήμα της έκθεσης, που φιλοξενείται στον χώρο της ΔΕΘ, πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 12.30 μ.μ.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Ταινία του Κουροσάβα στη Λέσχη στα Χανιά

Με την ταινία του Ακίρα Κουροσάβα «Η γειτονιά των καταφρονεμένων» (1970) συνεχίζονται την ερχόμενη Δευτέρα οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης των Φίλων του Θεάτρου «Κυδωνία», στα Χανιά. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Το πρώτο έγχρωμο φιλμ του Ιάπωνα σκηνοθέτη παρακολουθεί τη ζωή των κατοίκων μιας άθλιας παραγκούπολης, όμως είναι σκηνοθετημένο με έντονα αντινατουραλιστικό τρόπο, με στυλιζαρισμένο ντεκόρ και ονειρικά χρώματα. Η αρχική εμπορική αποτυχία του φιλμ οδήγησε τον Κουροσάβα στην απόπειρα αυτοκτονίας. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή