ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφάζονται για τον καιρό. Πέρυσι ήταν το εύρημα της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα στο Mega. Φέτος μετέφερε την ιδέα στον  ΑΝΤ1. Οσο για το κανάλι που άφησε, βρήκαν αντίγραφο: τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Δεν ήταν δα και δύσκολο.

Από τη ημέρα όμως που ξεκίνησαν τα «πρωινάδικα» των δύο καναλιών, σκίζονται για χάρη του καιρού οι παρουσιαστές, ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις μοιάζουν να γίνονται σε εμπόλεμη ζώνη. Αυτά για τις εντυπώσεις και ποιος θα τις κερδίσει, γιατί η ίδια η παρουσίαση μοιάζει όλο και πιο ανόητη. Ο Λιάγκας, σαν να ζηλεύει την άλλοτε Πετρούλα του Star, προβάλλει φωτογραφίες κοριτσιών με μαγιό στο τέλος της παρουσίασης, ενώ ο αντιγραφέας με τη δική του κινησιολογία δίνει καθημερινά μια κακόγουστη παράσταση, μπερδεύοντας μάλλον τις εποχές.

Το καρναβάλι αργεί ακόμη. Δεν είναι η μίμηση, αλλά ο τρόπος πια αυτών των πρωινών εκπομπών που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν μπορεί συχνά να συγκρατήσει το στόμα του, μπερδεύοντας τις ώρες της εκπομπής του, μιλώντας σαν να απευθύνεται σε βραδινούς τηλεθεατές. Ενώ όλοι, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, όταν δεν μιλούν για χαμηλά βαρομετρικά και παρατεταμένη καλοκαιρία, περνούν στην τραγωδία του πρωινού.

Μετά την αποτρίχωση που έστησαν ζητώντας από το μοντέλο να καθήσει στα τέσσερα για τις ανάγκες της αισθητικού, για τις ανάγκες στην ουσία κάθε ηδονοβλεψία, ένα άλλο πρωινό, άλλο δύσμοιρο κορίτσι ανεχόταν τον πόνο των μαλάξεων, με τον φυσιοθεραπευτή – μασέρ να την ρωτάει ευγενικά αν πονάει, ενώ αστεία και χαχανητά δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Το μασάζ ήταν  πρόσχημα για τη λαχτάρα της κλειδαρότρυπας.

Σε χειρότερη, όμως, μοίρα φαίνεται να ήταν το κορίτσι που έπρεπε να πει ένα ολόκληρο τραγούδι χωρίς να σταματήσει, όσο την βασάνιζαν δύο τσαμπερδόνες. Ανεχόταν την ταπείνωση όσο ένας ανεμιστήρας της έστελνε κύματα άχνης από ένα δίσκο γεμάτο κουραμπιέδες. Το θύμα συνέχιζε με  αμήχανη υπομονή –αλλά χωρίς γυρισμό– μπροστά στους αμετροεπείς σαδιστές της κάμερας και στο εθισμένο κοινό. Με όψη άσπρη από τη ζάχαρη που πασπάλισε ξεδιάντροπα τα φρεσκοφτιαγμένα μαλλιά, το μακιγιαρισμένο πρόσωπο και το μαύρο φουστάνι της και πάνω απ’ όλα με μαραζωμένη αξιοπρέπεια, σκούπισε την κατάρρευση της εικόνας της υπομένοντας τα σχόλια συμπαράστασης των παρουσιαστριών. Και όλα αυτά, γιατί;

Οταν ο Αντι Γουόρχολ έλεγε ότι ο καθένας μας κάποτε θα γίνει για δεκαπέντε λεπτά διάσημος, δεν φανταζόταν ότι στη σύγχρονη ελληνική τηλεόραση ο καθένας κινδυνεύει να γίνει για πολύ περισσότερα λεπτά γελοίος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή