Οι «365» ημέρες του Μάρκου Καμπάνη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Οι «365» ημέρες του Μάρκου Καμπάνη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν μία ζωφόρο απλώνονται τα 365 έργα του Μάρκου Καμπάνη στους λευκούς τοίχους της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών. Η ιδέα της έκθεσης με τίτλο «365» είναι απλή όσο και ευφυής. Αποτελείται από ισάριθμα έργα, όλα μικρών διαστάσεων (σαν πλακίδια) 20×20 και 20×25 εκ., φιλοτεχνημένα ένα κάθε ημέρα από τον Μάιο του 2012 έως τον Μάιο του 2013, «χωρίς θεματικό, στυλιστικό ή τεχνικό περιορισμό με μια μεγάλη ποικιλία τόσο θεμάτων όσο και τεχνικών (σχέδια, ακρυλικά, τοιχογραφίες, μονοτυπίες, ψηφιακές εκτυπώσεις κ.ά.)».

Σαν ένα γιγαντιαίο, υβριδικό πανό, κερματισμένο σε φολίδες, ή σαν ένα παλίμψηστο σε οριζόντια θέαση με συνειρμική πανσπερμία, ο κόσμος του Μάρκου Καμπάνη είναι και εδώ αναγνωρίσιμος: αρχέτυπες μορφές και σύμβολα, δέντρα, άγγελοι, σώματα, αλληγορίες και τολμηρή χρήση χρώματος δίπλα σε υποφωτισμένα και υπαινικτικά έργα. Καθώς το βλέμμα ακτινογραφεί και ζυγίζει την ποικιλία των θεμάτων και των τεχνικών, ακολουθεί μία διακύμανση σαν βουνοκορφή και συλλέγει καρπούς, σκιές, όγκους, μέλη και γνώριμες όψεις όπως αυτές της Κάλλας, του Βέρντι, του Καβάφη, του Βαμβακάρη, του Μπέικον, γιατί αυτός ήταν ο συνειρμός της μέρας.

Κάθε έργο είναι αυτόνομο. Η έκθεση συνοδεύεται από εβδομαδιαίο δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) ημερολόγιο με σκληρό εξώφυλλο του έτους 2014 στο οποίο, εκτός των έργων, περιλαμβάνονται εισαγωγικό κείμενο, μια συζήτηση του ζωγράφου με τον συνάδελφό του Γιώργο Χατζημιχάλη και όλες οι συνήθεις ημερολογιακές πληροφορίες. Η τιμή του είναι 20 ευρώ και διατίθεται στην γκαλερί (Γλύκωνος 4, Δεξαμενή). Εως 7 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή