Προ-βολες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει αλλάξει ο «αέρας» στην Ομόνοια. Χθες το πρωί περπατώντας στην οδό Αθηνάς αντίκρισα με συγκρατημένη συγκίνηση τη νέα εμφάνιση του ξενοδοχείου στο ύψος της οδού Λυκούργου. Οι παλαιότεροι το θυμούνται ως «El Greco», λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς ανασκευάστηκε ολοκληρωτικά, απέκτησε νεο-παραδοσιακή όψη και ολοκαίνουργιο όνομα: «Baby Grand Ηotel».

Με την κρίση έκλεισε για δύο χρόνια. Ανοιξε ξανά με τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου και πάλι από τον ξενοδοχειακό όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη (Grecotel) ως ξενοδοχείο boutique, εστιάζοντας στην πολυτελή διαμονή: μείωσε τη δυναμικότητά του σε αριθμό δίκλινων δωματίων και αύξησε την προσφορά σε σουίτες.

Προσπερνώ τις σημαντικές, οικονομικού αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα, νοηματοδοτήσεις που φέρνει η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου για την ευρύτερη Ομόνοια.

Το «Baby Grand» μετονομάστηκε σε «Pallas Athena Hotel» και όσοι θυμούνται την «παιχνιδιάρικη», πιο «ελαφριά» γραμματοσειρά της προηγούμενης ονομασίας μπορούν να ξοδέψουν μερικά λεπτά της ώρας σε διανοητικές ακροβασίες που ωστόσο μπορούν να έχουν κάποια σημασία. Θέλω να πω ότι ούτε το προηγούμενο όνομα ούτε η πρώην γραμματοσειρά του ξενοδοχείου είχαν θέση στην Αθήνα του 2014, καθώς αντανακλούσαν μια πολύ διαφορετική περίοδο της χώρας που ακόμα κι αν ήταν περισσότερο «εύκολη» από τη σημερινή, έχει πλέον καταγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο αρνητικά. Η επιστροφή στη ζωή της πόλης έγινε μέσα σε ένα πολύ πιο «ώριμο» αισθητικά περιβάλλον που απηχεί τις νέες συνθήκες.

Το 2003 και το 2007 δεν θα γυρίσουν ποτέ. Ευτυχώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή