ΠΡΟΣΩΠΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεές ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης (φωτ.) συγκέντρωσε από περίπου 6.700 ιδιώτες δωρητές το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπως ανακοινώθηκε χθες. Το συνολικό κόστος της αποκατάστασης του περίφημου έργου τέχνης ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα 3 εκατ. θα προέλθουν από χορηγίες. Η «φτερωτή» θεά Νίκη, έργο του 2ου αιώνα π.Χ., αναμένεται να εκτεθεί εκ νέου στην καθιερωμένη, περίοπτη, θέση του στο Λούβρο στα μέσα του 2014. Οι εισφορές των ιδιωτών ανέρχονται από 1 έως 8.500 ευρώ. Ο μέσος όρος ήταν 134 ευρώ και το πιο συχνό ποσό 50 ευρώ.

…Δεν είναι αστείο, ούτε φήμες που θα διαψευστούν. Η Ανι Λένοξ και ο Ντέιβ Στιούαρτ (φωτ.), γνωστοί ως Eurythmics, θα τραγουδήσουν μαζί επί σκηνής για ένα βράδυ, σε μια βραδιά αφιερωμένη στους Μπιτλς και με τίτλο «The Night That Changed America: A Grammy Salute To The Beatles». Είναι προγραμματισμένη για μια ημέρα ακριβώς μετά την απονομή των βραβείων Γκράμι, στις 27 Ιανουαρίου στο Λος Αντζελες.

…Μεγάλη διάκριση για τον Σερ Τόμας Αλεν (φωτ.) που πληροφορήθηκε ότι θα παρασημοφορηθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ με το Μετάλλιο της Βασίλισσας για τη Μουσική. Ο διάσημος βαρύτονος δήλωσε «έκπληκτος» και «ενθουσιασμένος» για την υψηλή τιμή. Ακόμα κι αν δεν τον έχετε ακούσει ποτέ, ο 69χρονος σήμερα Τόμας Αλεν αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον κινηματογραφικό «Μπίλι Ελιοτ», το αγόρι με την ταπεινή καταγωγή που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

…Σε κάποιους δεν λένε τίποτα, σε κάποιους φέρνουν πίσω μια ολόκληρη εποχή. Ο λόγος για τις μεγάλες επιτυχίες «Wake up little Susie», «All I have to do is dream» και «Bye bye love» με την υπογραφή των Everly Brothers, ενός από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ροκ και κάντρι συγκροτήματα των δεκαετιών του 1950 και 1960. Την Παρασκευή ο ένας από τους δύο Everly Brothers, ο Φιλ Εβερλι (φωτ.) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών εξαιτίας επιπλοκών από χρόνια πνευμονοπάθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή