Με την Καμεράτα εγκαινιάζεται η ελληνική προεδρία

Με την Καμεράτα εγκαινιάζεται η ελληνική προεδρία

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μουσική έναρξη της ελληνικής προεδρίας δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο πρεσβευτή από την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, που με μεγάλη συναυλία στις Βρυξέλλες θα εγκαινιάσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η συναυλία, που θα δοθεί στις 14 Ιανουαρίου στο Palais de BOZAR (Palais des Beaux-Arts) των Βρυξελλών, με όργανα εποχής και υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, θα σημάνει και την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και θα στείλει ένα μήνυμα υψηλής πολιτιστικής στάθμης προερχόμενο από τη χώρα μας. Με θεματικό άξονα τις όπερες με αρχαιοελληνικό θέμα, η συναυλία τιτλοφορείται «Η Ελλάδα συναντά την όπερα του 18ου αιώνα» και παρουσιάζει μια επιλογή από άριες και αποσπάσματα από έργα του Χέντελ, του Χάσε, του Βιβάλντι, του Γκλουκ κ.ά., προερχόμενα από την καρδιά του δυτικού πολιτισμού, συνδεόμενα με την ελληνική κληρονομιά. Ερμηνεύτριες θα είναι τρεις κορυφαίες λυρικές φωνές, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και οι μεσόφωνοι Μαίρη Ελεν Νέζη και Ειρήνη Καράγιαννη, που διαθέτουν την εμπειρία και το φυσικό χάρισμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Πριν από τις Βρυξέλλες, το ίδιο πρόγραμμα της συναυλίας, το οποίο έχει οργανωθεί με πολλή σκέψη και συνοχή, θα παρουσιαστεί σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 12 Ιανουαρίου (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος) ως συμπαραγωγή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Καμεράτας, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (Μουσικός & Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ελλάδος), με εισιτήρια από 19 έως 30 ευρώ (ισχύουν και τα μειωμένα για όλες τις ειδικές κατηγορίες).

Η Καμεράτα προσέρχεται σε αυτήν τη συναυλία στεφανωμένη από τη διεθνή επιτυχία της στη διάρκεια του 2013. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα ανοίξει με την Εισαγωγή από τον «Αlessandro» (1726), την όπερα του Χέντελ με θέμα τις περιπέτειες του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ινδία, μια παραγωγή που εντυπωσίασε διεθνώς και που απέσπασε βραβεία τόσο ως σκηνικό ανέβασμα όσο και ως ηχογράφηση.

Θα ακουστούν επίσης η άρια «Se nel bosco» (Μυρσίνη Μαργαρίτη) από την όπερα του Χέντελ «Η Αριάδνη στην Κρήτη», αλλά και το ρετσιτατίβο και άρια «Ove son? Qual orrore? » (Μαίρη Ελεν Νέζη). Η Ειρήνη Καράγιαννη θα ερμηνεύσει στο α΄ μέρος την άρια «Non so frenare il pianto» από την όπερα «Αντίγονος» του Γκλουκ και οι Μυρσίνη Μαργαρίτη και Μαίρη Ελεν Νέζη αποσπάσματα από την όπερα του Giovanni Paisiell «Ολυμπιάδα». Θα ακουστούν επίσης αποσπάσματα από την όπερα «Φαέθων» του Ζαν Μπατίστ Λουλί, από την όπερα του Βιβάλντι «Ιουστίνος», από την κορυφαία όπερα του Γκλουκ «Ορφέας και Ευρυδίκη» κ.ά. Η συναυλία κλείνει πανηγυρικά με τις τρεις ερμηνεύτριες επί σκηνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή