ΠΡΟΣΩΠΑ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους Βρετανούς τα κινηματογραφικά βραβεία BAFTA είναι υπόθεση εθνικού κύρους. Η προσπάθεια να διεκδικήσουν ένα κομμάτι αίγλης από την αμερικανική πίτα έχει μέχρι σήμερα ισχνά αποτελέσματα, αλλά παρ’ όλα αυτά τα BAFTA διαθέτουν το δικό τους κοινό, κυρίως στην Ευρώπη. Χθες ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία, ο Βρετανός ηθοποιός Λιούκ Εβανς (φωτ.) έδωσε το παρών, αλλά ήταν οι συντελεστές του διαστημικού δράματος «Gravity» που χαμογέλασαν καθώς η ταινία τους συγκέντρωσε 11 υποψηφιότητες, μία περισσότερη από το «12 χρόνια σκλάβος».

…Αρκτικό ψύχος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η Κάμερον Ντίαζ (φωτ.) δεν ανέβαλε την προγραμματισμένη παρουσίαση του νέου της βιβλίου στη Νέα Υόρκη με θέμα το σώμα της ή, για να είμαστε ακριβείς, το σώμα όλων των υπολοίπων, αφού το δικό της, όπως τουλάχιστον βλέπουμε στη φωτογραφία, αγγίζει τα όρια της τελειότητας. Ο ιδιαίτερα ελκυστικός τίτλος της έκδοσης είναι: «Το Βιβλίο του Σώματος: Ο Νόμος της Πείνας, η Επιστήμη της Δύναμης και Αλλοι Τρόποι να Αγαπήσετε το Καταπληκτικό σας Σώμα». Κάμερον, ήδη πεινάμε λιγότερο.

…Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας κοινού, που διοργανώνει η εταιρεία Art Vinyl εδώ και εννέα χρόνια, για την ανάδειξη του καλύτερου εξωφύλλου της διεθνούς δισκογραφίας. Βάσει της διαδικασίας, καλύτερο εξώφυλλο δίσκου αναδείχθηκε το «Big TV» των White Lies (φωτ.), έργο των Big Active, βασισμένο πάνω σε εικαστικό του Michael Κagan.

…Λευκός καπνός από το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, καθώς ανακοινώθηκε ο νέος διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Γαλλίας που αποτελεί τον βασικό κορμό του φουτουριστικού συγκροτήματος της γαλλικής πρωτεύουσας. Η τελική επιλογή έκρυβε μια έκπληξη πρώτου μεγέθους, καθώς τελικά τη θέση κέρδισε ο Μπερνάρ Μπιστέν (φωτ.), διευθυντής του τμήματος πολιτιστικής ανάπτυξης του Κέντρου Πομπιντού. Εκτός κούρσας τα «φαβορί». Δηλαδή ο Μαξ Ολέιν, η Κατρίν Γκρενιέ και ο Λοράν Λε Μπον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή