Οταν η Αθήνα εμπνέει νέες λογοτεχνικές ματιές

Οταν η Αθήνα εμπνέει νέες λογοτεχνικές ματιές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οτι η Αθήνα συγκινεί ξανά, συσπειρώνει, γεννά καινούργιες ιδέες δεν είναι φαινόμενο του 2014, αλλά όσο προχωράμε στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, αυτή η αθηναϊκή «μανία» που εκφράζεται πια με τόσους πολλούς τρόπους αποκτά ένα νέο βάθος και απλώνεται.

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις, ο διαγωνισμός διηγήματος των atenistas που «τρέχει» μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις και το βιβλιοπωλείο του «Ιανού».

Δεν είναι καν ο πρώτος σχετικός διαγωνισμός με αθηναϊκό περιεχόμενο καθώς είχε προηγηθεί μέσα στο 2013 ανάλογη πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα»: εκκρεμεί η αξιολόγηση των 35, συνολικά, συμμετοχών από την κριτική επιτροπή και η έκδοση των αποτελεσμάτων.

Στον διαγωνισμό των atenistas η πλοκή του διηγήματος θα πρέπει να εκτυλίσσεται στην Αθήνα και να τιτλοφορείται από έναν δρόμο της όπου θα πρέπει να εξελίσσεται ένα κομμάτι της πλοκής. Τα 15 κείμενα που θα διακριθούν θα εκδοθούν από τον Ιανό. Η αποκάλυψη των νικητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο της οδού Σταδίου ταυτόχρονα με την παρουσίαση του βιβλίου. Επιπλέον, για τους τρεις πρώτους νικητές θα υπάρχουν ισάριθμες υποτροφίες για παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στα εργαστήρια βιβλίου που διοργανώνει η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός. Την επιλογή θα κάνει πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους: Θεόδωρο Γρηγοριάδη (συγγραφέα), Λένα Κιτσοπούλου (ηθοποιό/σκηνοθέτιδα), Αύγουστο Κορτώ (συγγραφέα), Δημήτρη Φύσσα (συγγραφέα-δημοσιογράφο) καθώς και εκπρόσωπο του Ιανού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή