ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΚΑΛΕΡΙ 7

Ταξίδι αναζήτησης της Νότας Τσίτουρα

«Το ταξίδι μιας ευχής» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Νότας Τσίτουρα, που μόλις εγκαινιάστηκε στην γκαλερί 7 (Σόλωνος 20). Περιλαμβάνει 12 γλυπτά, κατασκευές και σχέδια. Με ευαισθησία και λεπτότητα, η καλλιτέχνις φτιάχνει ένα δικό της αφήγημα. Μέσα από τα έργα της ο επισκέπτης θα περιηγηθεί σ’ ένα ταξίδι αναζήτησης, πέρα από τα όρια της πραγματικότητας. Σ’ ένα μύθο που διέπεται από τα στοιχεία της αρμονίας, του ιερού και της ομορφιάς. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου. Μ. Π.

ΡΟLΙS ART CΑFΕ

Βόλτα στον έναστρο αττικό ουρανό

Σε μια βραδιά παρατήρησης του αττικού ουρανού μάς καλεί αύριο (11/1) η Ανοιχτή Τέχνη – ο χώρος σεμιναρίων για τις τέχνες, ο οποίος σε συνεργασία με την Αστρονομική Ενωση Σπάρτης διοργανώνει αυτή τη βραδιά στο Polis Art Cafe (7.30 μ.μ.). Με τρία τηλεσκόπια και αφού προηγηθεί συζήτηση θα παρατηρήσουμε τη Σελήνη, τις Πλειάδες, το νεφέλωμα του Ωρίωνα κι όποιο άλλο ουράνιο αντικείμενο θελήσει να μας κάνει παρέα. Είσοδος ελεύθερη. Πεσμαζόγλου 5. Σ. Β.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ζωή του Ρενουάρ

Το «Ρενουάρ» αναφέρεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του ιμπρεσιονιστή Ογκίστ Ρενουάρ, που αναμόρφωσε τον χώρο του κάδρου στη ζωγραφική. Η σκηνοθεσία του Ζιλ Μπουρντό είναι ακαδημαϊκή, η ταινία όμως έχει ένα προτέρημα: η «διάθεση» του φυσικού τοπίου προσδίδει ποιητική υφή στις εικόνες της. Με τον Μισέλ Μπουκέ.

Αθήναιον Cinepolis, Αίγλη, Αλεξάνδρα -Καλλιθέα, Ανοιξη, Ελλη, Τριανόν. Δ. ΜΠ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Royal Opera House, «Καρυοθραύστης»

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης), το Σάββατο, στις 7 μ.μ., μπορείτε να δείτε σε μαγνητοσκόπηση τον «Καρυοθραύστη», την παραγωγή του Royal Opera House στην κλασική χορογραφία του Peter Wright. Την ορχήστρα της Οπερας διευθύνει ο Tom Seligman. Πρίγκιπας, ο Ιταλός χορευτής Federico Bonelli. Με την υποστήριξη του Antenna Group και με τη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (15 και 10 ευρώ). Ν. Β.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Μίλα μήλα μαγικά» στον «Φούρνο»

Η ομάδα «Αστροναύτες» αντλεί επιρροές από το θέατρο δρόμου και το θέατρο του παραλόγου, αξιοποιώντας στο έπακρο τη δύναμη της μουσικής και του χορού για να αφηγηθεί την ιστορία ενός κλόουν, που προσπαθεί να σώσει τον κόσμο από την καταστροφή, στη διαδραστική παράστασή της για παιδιά με τίτλο «Μίλα μήλα μαγικά». Ερμηνεύουν οι Σαμψών Φύτρος, Ντίνος Ποντικόπουλος και Δημήτρης Μικιός. Κάθε Κυριακή στις 3 μ.μ. στο θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168). ΧΡ. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή