ΕΠΙΛΟΓΕΣ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ε.Μ.Σ.

«Πέερ Γκυντ» από το ΚΘΒΕ

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου του Χένρικ Ιψεν «Πέερ Γκυντ» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε μετάφραση και διασκευή Γιώργου Ξενία και σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη). Το αριστουργηματικό δραματικό ποίημα, που έγραψε ο συγγραφέας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιταλία, το 1867, και με αφορμή ένα λαϊκό νορβηγικό παραμύθι, έχει ως κεντρικό ήρωα τον ονειροπόλο Πέερ Γκυντ. Τετάρτη και Κυριακή 7 μ.μ., Πέμπτη – Παρασκευή 8 μ.μ., Σάββατο 6 και 9 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο «Black is… Α!ive»

Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια σειρά συναυλιών στο «Black is… A!ive» με τραγούδια από το σύνολο της τριαντάχρονης δημιουργικής του πορείας. Μαζί του στη σκηνή εμφανίζονται οι ερμηνεύτριες Λαμπρινή Καρακώστα και Λυδία Μάλαμα, καθώς και οι μουσικοί Νίκος Μαγνήσαλης (τύμπανα), Γιάννης Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσο), Νίκος Παραουλάκης (νέυ, κιθάρα), Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα) και Κυριάκος Ταπάκης (λαούτο, μπουζούκι). 26ης Οκτωβρίου 58, Περιοχή Βίλκα. Απόψε και κάθε Σάββατο έως 25 Ιανουαρίου στις 10.30 μ.μ.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το «Cabaret» στη Θεσσαλονίκη

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μεταφέρεται η ελληνική εκδοχή του μιούζικαλ «Cabaret» των Φρεντ Εμπ και Τζον Κάντερ, που πρωτοπαρουσιάστηκε το φθινόπωρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία, χορογραφία και σκηνογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, απόδοση στίχων Νίκου Μωραΐτη και μουσική διεύθυνση Δημοσθένη Γρίβα. Πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρία Ναυπλιώτου, Τάνια Τσανακλίδου, Μιχάλης Μητρούσης, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Γιώργος Νανούρης, Νάντια Μπουλέ κ.ά. Πρεμιέρα την Παρασκευή στις 9 μ.μ.

ΚΑΦΩΔΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Οι Blues Wire σε δύο συναυλίες

Τo συγκρότημα Blues Wire, που δημιουργήθηκε το 1983 από τους Ηλία Ζάικο και Σωτήρη Ζήση –αρχικά με το όνομα Βluesgang– και παραμένει μία από τις σημαντικότερες μπλουζ μπάντες στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, έχοντας στο βιογραφικό τους εννέα άλμπουμ και συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού, θα πραγματοποιήσει δύο συναυλίες στη Θεσσαλονίκη. Με τα ιδρυτικά μέλη των Blues Wire συμπράττει η Νίκη Γουρζουλίδου (τύμπανα). Απόψε και το επόμενο Σάββατο στο Καφωδείο Ελληνικό (Ιουστινιανού 3). Ωρα έναρξης 11 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή