Ο λύκος της Wall Street ***

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Wolf of Wall Street

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ (2013). Εγχρ. Διάρκεια: 180΄

Η τελευταία ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε βασίζεται σε γεγονότα από τη ζωή του υπαρκτού Τζόρνταν Μπέλφορντ, ο οποίος ήταν ευφυής, απατεώνας και άπληστος. Ο Μπέλφορντ δημιούργησε μια μικρή χρηματιστηριακή εταιρεία και άρχισε να φτιάχνει «φούσκες» «πουλώντας σκουπίδια σε σκουπιδιάρηδες». Παράλληλα, ξέπλενε και «βρώμικο» χρήμα. Η φήμη του μεγάλωνε, καθώς μαγάλωναν οι «φούσκες», και τον σήκωσε ώς την κορυφή του κόσμου. Η πτώση του από εκεί ψηλά ήταν καταστροφική. Ο Σκορσέζε, πληθωρικός όσο ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν του, δημιουργεί φρενήρη ρυθμό. Ο «Λύκος της Wall Street» είναι μια μετάλλαξη των «Καλών παιδιών» και του «Καζίνο» – δύο δικές του ταινίες γύρω από τη μαφία. Η Γουόλ Στριτ παρουσιάζεται σαν μια ζούγκλα, όπου οι «ιθαγενείς» λατρεύουν παγανιστικά το χρήμα ακολουθώντας εν χορώ τον ρυθμό στον οποίο τους υποβάλλει ο «σαμάνος» της φυλής τους.

Η ταινία διαρκεί τρεις ολόκληρες ώρες, εξαντλητικές όμως, γιατί τα επιμέρους θεματικά της μοτίβα επαναλαμβάνονται. Ο πρωταγωνιστής της, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, είναι εξαιρετικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή