Με καθυστέρηση η προβολή ξένων σειρών

Με καθυστέρηση η προβολή ξένων σειρών

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βλέποντας το δελτίο Τύπου του Star, προς στιγμήν αναρωτήθηκα μήπως… ξανάβαλε ο Χιου Λόρι την ιατρική μπλούζα του «Dr House», που έχει κρεμάσει από τον Μάιο του 2012, στις ΗΠΑ. Δεν έγινε όμως αυτό. Απλώς, όπως συμβαίνει με το σύνολο των πολυβραβευμένων ξένων σειρών που προβάλλονται στην ελεύθερη ελληνική τηλεόραση –γεγονός που εξηγεί και τις χαμηλές τηλεθεάσεις τους σε σχέση με τις αντίστοιχες που σημειώνουν στο εξωτερικό, καθώς οι φαν τις έχουν κατεβάσει και δει προ πολλού– έρχεται μετρώντας καθυστέρηση ο 7ος κύκλος της σειράς «Ιατρικές υποθέσεις» στο Star.

Σε αυτόν τον προτελευταίο κύκλο της βραβευμένης σειράς (5 ΕΜΜΥ) με τον Βρετανό ηθοποιό Χιου Λόρι (δύο Χρυσές Σφαίρες), που θα βλέπουμε από αύριο και κάθε Κυριακή, στις 17.50, ο χαρισματικός γιατρός – ντετέκτιβ Χάουζ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην τρέλα και τη λογική, το εφικτό και το ανέφικτο. Θα τον δούμε να προσπαθεί μαζί με την Κάρι να λειτουργήσουν ως ζευγάρι. Μάλιστα, η ανακοίνωση αυτής της σχέσης γίνεται με τον γνωστό, κυνικό τρόπο του Χάουζ «Βλέπω την Κάντι… συνήθως χωρίς ρούχα». Παράλληλα, η Ρέμι εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα στοιχείο για το πού βρίσκεται. Η τραγική αλήθεια θα συγκλονίσει. Μια νέα φοιτήτρια ιατρικής θα προκαλέσει τον δρα Χάουζ. Ο Γουίλσον δίνει άλλη μία ευκαιρία στη σχέση του με τη Σαμ. Ο Τάουμπ βρίσκεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Νέα ιατρικά μυστήρια και ανθρώπινα δράματα, αλλά κι ένας γάμος-έκπληξη και ένα φινάλε ανάλογο της προσωπικότητας του πρωταγωνιστή. Συμπρωταγωνιστούν οι Λίζα Εντελστάιν, Ομάρ Επς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Τζένιφερ Μόρισον, Τζέσε Σπένσερ.

Παρά την καθυστέρηση στην προβολή, αξίζει να δείτε τη συνέχεια της σειράς που άρχισε το 2004 και ανανέωσε το είδος των ιατρικών σίριαλ (βλ. «Greys anatomy»), μέσα από την ανάπτυξη ενός συναρπαστικού, όσο και αντισυμβατικού χαρακτήρα όπως είναι ο κορυφαίος στη διαγνωστική ιατρική, αλλά και κυνικός, μισάνθρωπος, εξαρτημένος από τις ουσίες (vikodin), που εφαρμόζει ανορθόδοξες μεθόδους διάγνωσης, δρ Χάουζ, που μας έκανε να δούμε με άλλο μάτι το ανθρώπινο σώμα, αλλά και την ίδια τη ζωή. O Χιου Λόρι, που σπούδασε Ανθρωπολογία στα Πανεπιστήμια του Ιτον και του Κέιμπριτζ, για τον ρόλο στη σειρά δήλωσε: «Αισθάνομαι ενοχές γιατί πληρώνομαι περισσότερα χρήματα για να γίνω ψεύτικος γιατρός, απ’ όσο ο πατέρας μου, που ήταν αληθινός γιατρός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή