ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε φάση σταδιακής αναγέννησης φαίνεται να εισέρχεται η πλατεία Ομονοίας και σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να εντάξουμε την πολύ ωραία ιδέα για μια έκθεση σύγχρονης φωτογραφίας που διοργανώνει η ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» από αύριο Κυριακή (1 – 5 μ.μ.) έως τις 18 Ιανουαρίου. Νεοκλασικά και νεότερα κτίρια, στιγμιότυπα, πρόσωπα, ανθρώπινες φιγούρες, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, αντανακλάσεις, νυχτερινές λήψεις, συγκροτούν ένα πανόραμα της σύγχρονης ζωής στην ιστορική πλατεία της Αθήνας. Ολα τα έργα θα διατίθενται προς πώληση σε προσιτές τιμές και τα έσοδα θα διατεθούν, μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Πάνος & Χρυσηίδα – Βοήθεια στα παιδιά», σε 4 σχολεία στο Κερατσίνι, το Πέραμα, τη Δραπετσώνα και το Μενίδι που υποστηρίζει και στις οικογένειες των παιδιών τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

…Δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει, να που η Αθήνα διαρκώς μας αποκαλύπτει «μυστικά»: η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Κολωνακίου (ΟΠΙΚΟ), με στόχο τη συγκέντρωση στοιχείων για την ιστορία της περιοχής, οργανώνει από τις 21 Ιανουαρίου επιμορφωτικό σεμινάριο για τη μεθοδολογία και τις τεχνικές της συνέντευξης. Απώτερος σκοπός της ΟΠΙΚΟ είναι οι συνεντεύξεις της να αποτελέσουν υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το σεμινάριο δίδεται δωρεάν, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) και περιλαμβάνει έξι δίωρα μαθήματα, κάθε Τρίτη. Οι δηλώσεις συμμετοχής στέλνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή τηλεφωνικώς, καθημερινώς 8.30 – 10.30 το πρωί στον αριθμό 6972112114 και 3.30 – 7.30 το απόγευμα στον αριθμό 6944838193, μέχρι την έναρξη του σεμιναρίου.

…Κάθε Πέμπτη απόγευμα στις 6.30, το Σπουδαστήριο Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ οργανώνει κύκλο διαλέξεων στο Κτίριο Αβέρωφ (οδός Πατησίων, αμφιθέατρο 8). Αυτήν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγγραφέας Βασίλης Κολώνας θα μιλήσει για την Αρχιτεκτονική του Τουρισμού στην Ελλάδα κατά την εικοσαετία 1950 – 1970, εξερευνώντας μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους της μεταπολεμικής μας παραγωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή