ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το Θέατρο ΡΟΔΑ παρουσιάζει την «ΤΡΙΚΥΜΙΑ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Το Θέατρο ΡΟΔΑ παρουσιάζει την «ΤΡΙΚΥΜΙΑ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Επιστρέφουμε στην Πέτρα, μετά από 20 χρόνια, αυτό το καλοκαίρι μέσα σε τρικυμιώδεις καιρούς με….τι άλλο; την ΤΡΙΚΥΜΙΑ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ!

Η περιπέτεια λίγων ανθρώπων μας αποκαλύπτει κόσμους παράξενους με μάγους και ξωτικά, με κωμικοτραγικά στοιχεία όμοια με αυτά που ζούμε σήμερα. Το έργο περιέχει μια θέαση της ανθρώπινης πραγματικότητας διαφορετική από όλα τα υπόλοιπα έργα του διάσημου δραματουργού. Στο κέντρο της στέκει ο άνθρωπος και η προσπάθειά του να αποκατασταθεί η σχέση του με ό,τι συμβαίνει στη ζωή του.

Μετά από επώδυνες ανατροπές που τον ανάγκασαν να μείνει εξόριστος σε ένα νησί, ο Δούκας του Μιλάνου Πρόσπερος, παίρνει απόφαση να αλλάξει την τροχιά της ζωής του προκαλώντας την Τρικυμία. Παλεύει ασταμάτητα με τους δαίμονές του. Η εξουσία με τις ευθύνες και τις δολοπλοκίες που τη συνοδεύουν, τα πάθη των ανθρώπων, το σκηνικό του έρωτα, είναι όλα εκεί ολοζώντανα, όπως και σήμερα.

Η Μαρία Περετζή και η ομάδα ΡΟΔΑ αναζητούν και εξερευνούν την εσωτερικότητα και την πνευματικότητα της ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ μέσα από το χορό και τη μουσική, συνδυάζοντας μια διαλογιστική προσέγγιση με την δυναμικότητα και την ένταση του Θεάτρου. Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν τους χαρακτήρες μέσα από μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους τα κοστούμια, τα σκηνικά και τη μουσική επένδυση. Στην παράσταση θα ακουστούν ζωντανά φλάουτο, πιάνο, κρουστά και φωνητικά από τους Τάκη Πατερέλη, Πία Πιερράκου και Γιώργο Ντούνη, με την επιμέλεια της Μαρίας Περετζή.

Στο θέατρο Πέτρας και στις παραστάσεις και πρόβες της ομάδας ΡΟΔΑ τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Μένουμε ασφαλείς και το καλοκαίρι.

Διάρκεια 2ω

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: γενική είσοδος 15€, AMEA 10€, Ηλεκτρονική προπώληση (13€) στο viva.gr  https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-petras/i-trikymia-tou-shakespeare/ Προπώληση (13€) στο Δημαρχείο και τον Δημοτικό κινηματογράφο Πετρούπολης

Το Θέατρο ΡΟΔΑ παρουσιάζει την «ΤΡΙΚΥΜΙΑ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ-1

 

ΟΜΑΔΑ ΡΟΔΑ – «Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία:

Μαρία Περετζή

Μετάφραση:

Δημήτρης Περετζής

Μουσική:

Τάκης Πατερέλης/ Πία Πιερράκου (φωνητικά) / Γιώργος Ντούνης/

Μαρία Περετζή

Χορικά:

Μαρία Περετζή

Κουστούμια:

Μαρία Περετζή/ Ιουλία Βεντίκου/ Άννα Κυπραίου/ Μαρία Συμεωνίδου/ Βίκη Tσέλιου/ Αθηνά Παπαφώτη/ Χρυσούλα Μπέτσα/ Μαρία Τσούγκα/ Ιρις Μπαγλανέα/ Πάτυ Παπαγεωργίου/ Γιάννης Αγγέλης/ Πόπη Αστέρη/ Δέσποινα Λόγια/  Μαρία Λογια/ Βούλη Φωτιάδου/

Ηχητικά:

Δημήτρης Δημητριάδης

Φωτισμός:

Μαρία Περετζή/ Δημήτρης Νέλλας/ Φώτης Τραγανουδάκης

Μακιγιάζ:

Πάτυ Παπαγεωργίου/ Ιουλία Βεντίκου


ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ

Πρόσπερος      

Σταμάτης Λόγος

Μιράντα            

Ιρις Μπαγλανέα

Άριελ                

Ιουλία Βεντίκου/ Μάνια Μεταξά/ Πάτυ Παπαγεωργίου

Κάλιμπαν

Σταύρος Κάππας

Φερδινάνδος

Θωμάς Γκότσης

Γκονζάλος

Δημήτρης Μπόζες

Αλόνζο

Δημήτρης Νέλλας

Σεβαστιανός

Γιάννης Αγγέλης

Αντώνιος

Γιώργος Κωστογιάννης

Αδριανός

Χρήστος Βελαώρας

Φραγκίσκος

Γιώργος Ντούνης

Τρίνκουλος 

Άννα Κυπραίου

Στέφανος 

Αλέξανδρος Μπάτσης

Ίρις

Πάτυ Παπαγεωργίου

Δήμητρα

Πία Πιερράκου

Ήρα

Γεωργία Καρούτσου

Ξωτικά        

Εύα Αυλίδου / Χρήστος Βελαώρας / Γεωργία Καρούτσου / Λένα Κοντοπίδου / Άννα Κυπραίου / Αλέξανδρος Μπάτσης / Χρυσούλα Μπέτσα / Αθηνά Παπαφώτη / Μαρίζα Πελεκάνου / Βίκυ Τσέλιου / Αλέξανδρος Τζέκας / Μαρία Τσούγκα

 

Το trailer της παράστασης:

Ιστοσελίδα: www.rodatheater.grΤΡΙΚΥΜΙΑ