Μια βαθιά ανάσα για τον χώρο του θεάτρου

Μια βαθιά ανάσα για τον χώρο του θεάτρου

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προηγούμενο διάστημα ο Πάνος Κατσαρίδης είχε χάσει τον ύπνο του. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Θεατρικές Σκηνές Α.Ε.» που διαχειρίζεται τα θέατρα Παλλάς, Ηβη και Αλκυονίς, ανέμενε όπως πολλοί άλλοι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη νέα θεατρική σεζόν. Φέτος, οι «Θεατρικές Σκηνές» θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη νέα παραγωγή της σεζόν, το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Τσαχτσή σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. «Κάναμε πρόβες και δεν ξέραμε αν την επόμενη μέρα θα ξαναπηγαίναμε για πρόβα», λέει στην «Κ» ο Π. Κατσαρίδης λίγα λεπτά μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, οι οποίες αφορούσαν και τη λειτουργία των χειμερινών θεάτρων μεταξύ άλλων. «Ευτυχώς, για την ώρα η παρτίδα σώζεται, αρκεί να καταφέρουμε να μείνουμε σε όσα ανακοινώθηκαν». 

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα κλειστά θέατρα θα λειτουργούν με ποσοστό πληρότητας που δεν θα υπερβαίνει το 60%, το οποίο υπογραμμίζει ο κ. Κατσαρίδης, «είναι το κατώτατο όριο στο οποίο μπορούμε να φτάσουμε ώστε να υποστηρίξουμε την παραγωγή. Μόνο στο “Τρίτο Στεφάνι” απασχολούμε συνολικά 70 άτομα προσωπικό, ηθοποιούς, τεχνικούς, ταξιθέτριες. Δεν υπάρχει δυνατότητα να πάμε πιο κάτω. Κι αυτό το ποσοστό αποτελεί πρόκληση, αλλά θα το παλέψουμε». Επίσης, ανακοινώθηκε ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης.

«Το θέατρο έχει υποστεί μεγάλο χτύπημα», τονίζει ο κ. Κατσαρίδης. «Ενοχοποιήθηκε αδίκως ως επικίνδυνο, ενώ δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό σε κανένα θέατρο όλο το προηγούμενο διάστημα. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την ασφάλεια συντελεστών και κοινού και θα ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες που θα μας δώσουν οι ειδικοί προκειμένου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από χθες που έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να σταματήσει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για 15 ημέρες, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά μέχρι… και στο πρωθυπουργικό γραφείο.

«Η σύσταση των ειδικών του υπουργείου Υγείας ήταν πράγματι αυτή», λέει ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος της πολιτιστικής εταιρείας «Λυκόφως», παραγωγός θεατρικών κ.ά. εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων οι  παραστάσεις της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο στις 28, 29 και 30/9. 

«Ευτυχώς η κυβέρνηση κατάλαβε ότι αντιμετωπίζουμε κάθε εκδήλωση με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα, σε συνθήκες μάλιστα που αυτό είναι απολύτως εφικτό. Τις προηγούμενες ημέρες λ.χ. κάναμε δύο παραστάσεις της “Ομορφης Πόλης” στο Ηρώδειο και λειτούργησαν όλα υποδειγματικά με κενές θέσεις κ.λπ. Πρέπει επίσης να πούμε πως άνθρωποι όπως ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλάι μας κατανοώντας ότι χώρος μας δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή