Ενα κόμικς για τη Γιαγιόι Κουσάμα

Ενα κόμικς για τη Γιαγιόι Κουσάμα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι σχεδόν να απορεί κανείς πώς δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα: η ένατη τέχνη μοιάζει ιδανική για να συνοψίσει σε μερικές κομψές σελίδες τον φωτεινό, γεμάτο τελείες, κουκκίδες και βούλες καλλιτεχνικό κόσμο της Γιαγιόι Κουσάμα. Εξάλλου, η Γιαπωνέζα καλλιτέχνις έχει μια ζωή μυθιστορηματική και ίσως για αυτούς τους λόγους το «Kusama: The Graphic Novel» (εκδ. Laurence King) είναι από χθες γεγονός.

Δημιουργός του κόμικς είναι η Ελίζα Ματσελάρι, η οποία δεν μπορεί παρά να αφηγηθεί συνολικά τη ζωή της 90χρονης «Βασίλισσας των πουά»: τα παιδικά της χρόνια, τα προβλήματα ψυχικής υγείας που είχε να αντιμετωπίσει λόγω της κακοποίησης από τη μητέρα της και των απιστιών του πατέρα της, το καταφύγιο που από πολύ νωρίς της πρόσφερε η τέχνη, οι παραδοσιακές καλλιτεχνικές σπουδές στο Κιότο, η μετανάστευση στη Νέα Υόρκη όπου έγινε διάσημη, η επιστροφή και η εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική, τα χρυσοπληρωμένα πλέον έργα της, είναι όλα εδώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή