Ακυρώνεται η φουάρ FIAC του Παρισιού

Ακυρώνεται η φουάρ FIAC του Παρισιού

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρ’ όλες τις προσπάθειές μας δεν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια διοργάνωση που θα ικανοποιεί τις θεμιτές προσδοκίες σας». Σε αυτή τη λιτή φράση θα μπορούσε να συμπυκνωθεί η προχθεσινή ανακοίνωση της γκαλερίστα Τζένιφερ Φλέι, σύμφωνα με την οποία η Διεθνής Εκθεση Σύγχρονης Τέχνης «FIAC» του Παρισιού, την οποία διευθύνει, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Η 47η εκδοχή της «Foire International d’art contemporain» θα υποδεχόταν το κοινό της από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου στο Grand Palais στο Παρίσι, η ακύρωσή της όμως αποφασίστηκε έπειτα από συζητήσεις με εκθέτες (οι οποίοι θα αποζημιωθούν πλήρως για το ενοίκιο που προκατέβαλαν), με συλλέκτες και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Το ενδιαφέρον είναι ότι προ ημερών, μια άλλη διεθνής φουάρ του Παρισιού, η Art Paris, ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Μία ακόμα, η Paris Outsider Art Fair, ετοιμάζει μια «υβριδική» μορφή της. Διόλου παράξενο λοιπόν που ορισμένοι γκαλερίστες του Παρισιού έκριναν ως βιαστική την απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή