ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

“Centaur” Performance & ADAF Awards

centaur-performance-amp-038-adaf-awards-561080800

Ο φυσικός κόσμος συναντά τον ψηφιακό στη σκιά της Ακρόπολης

Πότε: 17 Σεπτεμβρίου 2020, 20:30
Πού: Οδός Χαιρεφώντος 14, Πλάκα, Αθήνα | Outdoor Event

Το 16o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), ο μακροβιότερος θεσμός για τη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα στην Ελλάδα (est. 2005), εγκαινίασε την online πολιτιστική πραγματικότητα. Το πρώτο Digital Art Online Streaming Festival, είναι γεγονός και προσφέρει καθημερινά στο κοινό ξεχωριστές εμπειρίες με αποκορύφωμα τις παγκόσμιες πρεμιέρες.

Μετά την -εις διπλούν sold out- Online Πρεμιέρα της performance “Centaur” που παρουσιάστηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ADAF ONLINE (online.adaf.gr), το ADAF ενώνει τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο και  σας παρουσιάζει την πρώτη φυσική δράση στο πλαίσιο του ADAF 2020.

Το Athens Digital Arts Festival, σας προσκαλεί την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 στην – φυσική πλέον – προβολή της performance “Centaur”στις 20:30. Το στενό της οδού Χαιρεφώντος, έξω από την είσοδο του Ινστιτούτου της Δανίας στην Ελλάδα, θα  διαμορφωθεί ειδικά για να φιλοξενήσει μια αξέχαστη προβολή κάτω από τα επιβλητικά φώτα της Ακρόπολης.

CENTAUR | Μια προκλητική συνάντηση μεταξύ χορευτών και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το Centaur είναι μια performance που εξετάζει τις συνέπειες της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και της δύναμης της τεχνολογίας. Ο τίτλος, εμπνευσμένος από το πλάσμα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, είναι επίσης το όνομα ενός project πληροφορικής που εξυψώνει τις ανθρώπινες ποιότητες συνδυάζοντας την τεχνητή με την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Σημαντικά ονόματα όπως ο Pontus Lindberg (Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Danish Dance Theater), ο Ryoji Ikeda (ο κορυφαίος ηλεκτρονικός συνθέτης, sound artist και εικαστικός της Ιαπωνίας), η CecileWaagner-Falkenstrøm (βραβευμένη εικαστικός εξειδικευμένη στην τεχνητή νοημοσύνη) και το Royal Danish Ballet δημιουργούν το Centaur – μια παράσταση για την ανθρώπινη τάση να προβάλει συναισθήματα πάνω σε μηχανές. Η ειδικά σχεδιασμένη τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να διεγείρει συνειδήσεις, συναισθήματα και προθέσεις είναι ταυτόχρονα συν-δημιουργός και συντελεστής της performance.

To CENTAUR πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα

Δείτε το trailer του “Centaur” 

ADAF AWARDS 2020

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ! Tην προβολή της εμβληματικής performance “Centaur”, θα συνοδεύσει η τελετή απονομής των Βραβείων ADAF 2020. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ADAF ONLINE, το κοινό είχε την δυνατότητα να ψηφίζει τα αγαπημένα του έργα. Για κάθε κατηγορία θα αναδειχθούν τα τρία αγαπημένα έργα του κοινού.

Για να κλείσετε μια θέση για αυτή τη μοναδική διοργάνωση κάτω από τα φώτα της Ακρόπολης πατήστε ΕΔΩ

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες των αρμόδιων φορέων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.

16ο Athens Digital Arts Festival

Συνδιοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)

Υπό την αιγίδα: Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2014-2020.