Ο Κύβος του Ρούμπικ 

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ, ο οποίος δημιούργησε το 1976, σε ηλικία 29 ετών, τον περίφημο Κύβο του και πέρασε, όπως έχει πει, έναν «μανιακό» μήνα κλεισμένος στο σπίτι του μέχρι να τον λύσει, εξέδωσε μόλις το πρώτο του βιβλίο. Στο «Cubed», ο 76χρονος εφευρέτης μιλάει βεβαίως για τη ζωή του, αλλά κυρίως εστιάζει στο πώς και στο γιατί η εφεύρεσή του προκαλεί εμμονή. Ο ίδιος όσο μεγαλώνει γίνεται ένας όλο και πιο ήσυχος άνθρωπος, όπως λέει, που θέλει να διαβάζει, να παίζει πινγκ πονγκ και να φροντίζει τους κάκτους του. Ελάχιστα ασχολείται με τον Κύβο του. Μέχρι σήμερα όμως έχουν πουληθεί 350 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ YouTubers και TikTokers ανά τον κόσμο δημοσιεύουν βίντεο με τους εαυτούς τους να παίζουν πιάνο ή να πέφτουν με αλεξίπτωτο καθώς ταυτόχρονα λύνουν τον Κύβο.

«Κουτσομπολιά» στο Κοινοβούλιο 

Η Αλεξάντρα Πατρούσα Μίνα Σουάιρ, η διάσημη πλέον λαίδη Σάσα Σουάιρ, είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και σύζυγος του πρώην υπουργού του Συντηρητικού Κόμματος σερ Χιούγκο Σουάιρ, που άσκησε τα καθήκοντά του στο πλευρό του φίλου του Ντέιβιντ Κάμερον. Το βιβλίο της με τίτλο «Diary of an MP’s Wife» (Ημερολόγιο μιας συζύγου μέλους του Κοινοβουλίου) έχει αναστατώσει τη Βρετανία με το πικάντικο πολιτικό κουτσομπολιό του, που υπογράφεται από μια insider. Η λαίδη Σουάιρ άφησε μεν την καριέρα της για να μεγαλώσει τα παιδιά της, αλλά δεν έπαψε στιγμή να καταγράφει στο ημερολόγιό της όσα συνέβαιναν γύρω της. Και μολονότι, όπως λέει, δεν είχε σκοπό να δημοσιεύσει το υλικό, ένας λογοτεχνικός πράκτορας την έπεισε πως αυτά τα… αδιάκριτα απομνημονεύματα έπρεπε οπωσδήποτε να εκδοθούν. 

Τα γενέθλια του Κινγκ 

Χθες ο Στίβεν Κινγκ έκλεισε τα 76 του χρόνια και παραμένει ο βασιλιάς της λογοτεχνίας τρόμου και σίγουρα ο πιο επιτυχημένος Αμερικανός συγγραφέας όλων των εποχών. Στα προσεχή κινηματογραφικά νέα, το Netflix θα παρουσιάσει μια μεταφορά της πρώτης ιστορίας του βιβλίου «Μόνο αν μυρίζει αίμα», «Το τηλέφωνο του κυρίου Χάριγκαν». Η εταιρεία παραγωγής του σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι έχει πάρει τα δικαιώματα για τη δεύτερη ιστορία με τίτλο «Η ζωή του Τσακ», ενώ ο Μπεν Στίλερ για την τρίτη ιστορία με τίτλο «Αρουραίος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή