«Τι σημαίνει το 1940 για μένα;»

«Τι σημαίνει το 1940 για μένα;»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγωνισμός για νέες και νέους 15-17 ετών.

Πέρασαν 80 χρόνια από το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου. Η Ελλάδα απάντησε άμεσα στην επιθετική ενέργεια της Ιταλίας. Άλλοι πολέμησαν γενναία στα βουνά της Αλβανίας, άλλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στα μετόπισθεν για την οργάνωση του πολέμου. Όλοι, πάντως, οι Έλληνες ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-1941 έγινε ιστορία. Ζωντανή. Παράδειγμα προς μίμηση. Ενέπνευσε πολλούς και έγινε πηγή δημιουργίας. Εξακολουθεί όμως να εμπνέει τους νεώτερους Έλληνες; Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση η «Καθημερινή» προσπαθεί να την ανιχνεύσει οργανώνοντας έναν διαγωνισμό. Απευθύνεται σε νέες και νέους 15-17 ετών και τους ζητεί να μιλήσουν για το πόσο τούς αφορά και τι σημαίνει γι’ αυτούς το Έπος του ’40. Τι είναι η ιστορική μνήμη; Ποια είναι τα συναισθήματά τους όταν διαβάζουν ή ακούνε για τις ένδοξες στιγμές στο Αλβανικό Μέτωπο.

Σε 450-500 λέξεις καλούνται να αναπτύξουν το θέμα «Τι σημαίνει για εμένα η 28η Οκτωβρίου;», και έως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου να στείλουν την έκθεσή τους στο [email protected]. Όλες οι εκθέσεις θα διαβαστούν από τα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού και οι δύο καλύτερες θα δημοσιευθούν σε προσεχές φύλλο της εφημερίδας.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ενέργεια «Τι σημαίνει για εμένα η 28η Οκτωβρίου 1940» έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 17ο. Το αποστελλόμενο υλικό δεν πρέπει να παραβιάζει δικαιώματα τρίτων προσώπων (προσωπικών δεδομένων, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, προσωπικότητας κ.λπ.). Η «Κ» δύναται να δημοσιεύσει το υλικό κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης του γονέα/κηδεμόνα του ανηλίκου για την επεξεργασία, προβολή και αναπαραγωγή του υλικού με κάθε τρόπο και μέσον άνευ συναλλάγματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή