Παραμύθι στο… Αιγαίο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς μιλάει κανείς στα παιδιά για ένα τόσο σύνθετο ζήτημα όπως το προσφυγικό; Πώς μιλάει για τις χιλιάδες πρόσφυγες, μικρούς και μεγάλους, που αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον καλούνται να ξεπεράσουν τεράστια εμπόδια ρισκάροντας ακόμη και τη ζωή τους; Το βιβλίο παραμένει ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και ευχάριστους τρόπους. Και ειδικά για το θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικές εκδόσεις. Αλλη μία ήρθε να προστεθεί το τελευταίο διάστημα από τις εκδόσεις Εύμαρος. Το όμορφο παραμύθι του Σταμάτη Σκαμπαρδώνη με τίτλο «Τα φαναράκια του Aιγαίου», ένα βιβλίο για την ειρήνη, την αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη των λαών, πολύτιμο εργαλείο στα χέρια γονιών και δασκάλων που θέλουν να συζητήσουν με τα παιδιά με τρόπο ουσιαστικό και ψυχαγωγικό ταυτόχρονα. Εικονογράφηση: Αλκηστις Ν. Οικονομοπούλου.

Η πάντα επίκαιρη αρχαιότητα

«Διάλογοι με την αρχαιότητα» είναι ο τίτλος της νέας σειράς των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης που από σήμερα θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία. Τα βιβλία της σειράς, «Η ζωή μου όλη», «Εγκλειστοι στις ρωμαϊκές φυλακές», «Πού εχάθηκε ο Σοφός;», καλούν σε διάλογο με την αρχαιότητα. Τα κείμενα κάθε τόμου, που προσφέρονται σε νεοελληνική απόδοση, φωτίζουν όψεις της καθημερινής ζωής, των θεσμών ή των ιδεών που εξακολουθούν να διατηρούν την επικαιρότητά τους. Επιπλέον, επιλέγονται με στόχο να αναδειχθεί τόσο ο πλούτος όσο και η ποικιλία των συμπεριφορών και των νοοτροπιών του αρχαίου κόσμου. 

Εμφανίζουν τους αρχαίους Eλληνες διαφορετικών εποχών και διαφορετικών πεποιθήσεων να διαλέγονται και να αντιπαρατίθενται μεταξύ τους ή με αλλοεθνείς· και τους εθνικούς να διαλέγονται ή να αντιπαρατίθενται με Ιουδαίους ή χριστιανούς. Η αρχαιότητα προβάλλει έτσι από τη μια πλευρά επίκαιρη και από την άλλη σύνθετη, πολύμορφη και αντιφατική. Διευθυντής της σειράς είναι ο 
Δημήτρης Ι. Κυρτάτας.

Ερχεται η «Γη της Επαγγελίας»

Αυτός θα είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του Μπαράκ Ομπάμα, που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την αμερικανική έκδοση στις 17 Νοεμβρίου από την εκδοτική AΘensBookstore Publications, σε μετάφραση των Χρύσας Φραγκιαδάκη και Μάνου Τζιρίτα. Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στα βιβλιοπωλεία Public μέχρι το τέλος του έτους και μετά θα διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή