Το θέατρο προσπαθεί να προσαρμοστεί στο επίπεδο 3

Το θέατρο προσπαθεί να προσαρμοστεί στο επίπεδο 3

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά αμήχανο εμφανίζεται το κοινό για αρχή, με 45 θεατές σε αρκετές θεατρικές σκηνές, εξαιτίας της πληρότητας 30% που ορίζει το επίπεδο 3 της αυξημένης επιτήρησης στην Αττική. Και με ανώτατο όριο καθημένων 150 θέσεις. Υπάρχουν κι εκείνοι που δεν φτάνουν ούτε το επιτρεπτό όριο.

Παρά τα προβλήματα και κυρίως την ανασφάλεια για την εξέλιξη της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων, τα θέατρα ανακοινώνουν παραστάσεις. Ακόμη κι αν δεν είναι βέβαιοι οι παραγωγοί και οι καλλιτέχνες ότι θα βγει ο χειμώνας, αν θα αναγκαστούν να διακόψουν στα μέσα ή στα τέλη Νοεμβρίου, για όσο διάστημα απαιτηθεί, ρισκάρουν.

Με διαρκείς αλλαγές. Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 φέρνει τις δικές της. Πολλές σκηνές αλλάζουν την ώρα έναρξης των παραστάσεων και πολλές άλλες εξετάζουν να ακολουθήσουν, διαμορφώνοντας τις ώρες που εξυπηρετούν κάθε θίασο. Στο θέατρο «Παλλάς», το «Τρίτο στεφάνι» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο θα αρχίζει στις 20.00, ενώ την Τετάρτη και την Κυριακή στις 19.00.

Στο Εθνικό Θέατρο, «Η κυρία του Μαξίμ» που σκηνοθέτησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος ξεκινάει στις 19.30 από την Τετάρτη έως την Κυριακή στην κεντρική σκηνή. Μια παράσταση σχεδόν δυόμισι ωρών, όπως και εκείνη του «Παλλάς», και χωρίς διάλειμμα, όπως όλες φέτος.  

Κάποιοι μικραίνουν τη διάρκεια των παραγωγών τους. Αλλωστε, οι περισσότερες –υπό την πίεση της πανδημίας και των μέτρων που λαμβάνονται ανάλογα με την αύξηση των κρουσμάτων– έχουν δεχθεί ήδη περικοπές. Στον θεατρικό χάρτη μέχρι στιγμής η πλειονότητα των παραστάσεων διαρκεί 80 με 90 λεπτά.

Σε άλλες σκηνές οι παραγωγοί εξετάζουν την ιδέα των λαϊκών απογευματινών τα Σαββατοκύριακα, οι οποίες θα ξεκινούν στις 17.00, όπως η «Φαίδρα» που ετοιμάζει ο Δημήτρης Καραντζάς για το «Προσκήνιο», με διπλή παράσταση το Σάββατο: 17.00 και 21.00. Στον «Νέο Ακάδημο», όπου παίζεται η «Ποντικοπαγίδα» σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή, κάθε Τετάρτη και Κυριακή οι παραστάσεις ξεκινούν στις 18.00. Δεν είναι οι μόνοι. Σε λίγο θα τρέχουμε από το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα στο θέατρο, όπως και σε κάποια λαϊκά μουσικά στέκια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή