Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Παραλλαγές Goldberg» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ακρογωνιαίος λίθος του πιανιστικού ρεπερτορίου, παρουσιάζονται τη Δευτέρα στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής, από την πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Ενα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, η «Μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα, φιλοξενείται δραματοποιημένη στο θέατρο «Πόρτα», για δεύτερη χρονιά, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή. Στις 9.30 μ.μ. Μεσογείων 59.

Το έργο «Zeitgeist», του σύγχρονου Ελληνα συνθέτη της διασποράς Χρήστου Χατζή, ερμηνεύουν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» μουσικοί της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του διαδικτυακού φεστιβάλ «Αντιστίξεις». Στις 8 μ.μ. national0pera.gr.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και οι Σπείρα Σπείρα ανεβαίνουν στην Ταράτσα του Gazarte για να παρουσιάσουν μια «ξεχωριστή σπιτική συναυλία». Στις 8.30 μ.μ. Βουτάδων 34.

Βασισμένη στην εξιστόρηση του Ηροδότου, η παράσταση «Η ναυμαχία της Σαλαμίνας» ξαναζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τα γεγονότα της ελληνοπερσικής σύγκρουσης, συνδυάζοντάς τα με ένα ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη για την περιοχή. Σκηνοθεσία: Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Τσορτέκης. Ερμηνεύουν οι ίδιοι, ο Δημήτρης Καταλειφός και η Θέμις Μπαζάκα. Στις 9 μ.μ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32.

Η αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Θωμά Μακινατζή με τίτλο «Daydreaming». Από τις 11 π.μ. Λεμπέση 12.

Το έργο του Γιωργή Τσουρή «170 τετραγωνικά (Moonwalk)», που χάρισε στον συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό το βραβείο «Δημήτρης Χορν», επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο θέατρο «Ιλίσια-Βολανάκης», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη. Στις 6 μ.μ. Παπαδιαμαντοπούλου 4.

Χρησιμοποιώντας ως μέσο τη ζωγραφική, το κολάζ και το βίντεο, το πρότζεκτ «Weird, tired & recycled» του εικαστικού Arurkokk παρουσιάζεται στον χώρο τέχνης «o.art.ath». Στις 5 μ.μ. Σποράδων 36.

Η έκθεση του τμήματος Εικαστικών Τεχνών «Απόφοιτοι 2017-2018 & 2018-2019» παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής», Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, έως τις 21 Νοεμβρίου. Πειραιώς 256.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή