Αίτημα Ένωσης Θεατρικών Παραγωγών για ανοιχτά θέατρα

Αίτημα Ένωσης Θεατρικών Παραγωγών για ανοιχτά θέατρα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά αιτημάτων σχετικά με το κλείσιμο των θεάτρων της χώρας λόγω COVID-19, εκφράζει σε δελτίο τύπου η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών. 

Σύμφωνα με την ΕΝ.ΘΕ.ΠΑ., «το ελληνικό θέατρο εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ανασφάλειας, που έρχεται να επιδεινώσει την ήδη διαταραγμένη επί 10 μήνες λειτουργία του».

Όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου, το ελληνικό θέατρο είναι «ο πλέον ταλαιπωρημένος κλάδος της ελληνικής οικονομίας», ενώ επισημαίνεται ότι η διακοπή της λειτουργίας του για τέταρτη φορά, πρόκειται να προκαλέσει ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές που συνεπάγονται την οικονομική καταστροφή.

Ειδικότερα, η ΕΝ.ΘΕ.ΠΑ διατυπώνει τα ακόλουθα αιτήματα

– Η Ελληνική Πολιτεία να διατηρήσει ανοιχτά τα θέατρα, ως ασφαλείς χώρους συνάθροισης, στο βαθμό που δεν εφαρμόζεται ολικό lockdown.

– Όσο διαρκεί η πανδημία, οι θεατρικές παραγωγές που λειτουργούν να επιδοτούνται με αποζημίωση που ισούται με το 40% των – βάσει αδείας- θέσεων
της αίθουσας.

– Αποζημίωση των παραγωγών που σταμάτησαν λόγω κυβερνητικής απόφασης [12 Μαρτίου, 20 Σεπτεμβρίου και 3 Νοεμβρίου] με δίκαια και ασφαλή κριτήρια, που να προκύπτουν από τη διαφορά των εσόδων από το 2019 στο 2020.

– Να αποζημιωθούν οι αίθουσες που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή ή που είναι αδύνατον να λειτουργήσουν με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με το 20 % της δυναμικότητας τους βάσει νόμιμης άδειας.

– Να αποζημιωθούν οι παραστάσεις που ακυρώθηκαν από δήμους και περιφέρειες, χωρίς κρατική εντολή.

– Να καταρτιστεί από την κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους θεατρικών φορέων, ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το Δελτίο Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δελτίο Τύπου ΕΝ.ΘΕ.ΠΑ για κλείσιμο των θεάτρων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή