Μεγάλα φεστιβάλ σε… αναμονή

Μεγάλα φεστιβάλ σε… αναμονή

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση έγινε δεκτή από τη συναυλιακή κοινότητα σαν «παράθυρο ελπίδας»: ο Μάικλ Ραπίνο, διευθύνων σύμβουλος της Live Nation, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης μουσικών εκδηλώσεων στον κόσμο, εκτίμησε ότι το καλοκαίρι του 2021 ο κλάδος θα επιστρέψει σε διοργανώσεις πλήρους κλίμακας, στο μέτρο του δυνατού.

Οπως μετέδωσε η πλατφόρμα μουσικών ειδήσεων IQ mag, ο Ραπίνο βασίζει τις ελπίδες του στο γεγονός ότι στις τάξεις των μουσικόφιλων δεν παρατηρείται τάση επιστροφής εισιτηρίων (αντίθετα, αγοράζονται και νέα) και κυρίως στην πεποίθηση ότι η εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας θα επιτρέψει την ασφαλή διεξαγωγή συναυλιών.

Το πνεύμα των εκτιμήσεών του άρχισε να υλοποιείται από την πλατφόρμα εισιτηρίων Ticketmaster (συγχωνευμένη από το 2010 με τη Live Nation), η οποία, μετά την ανακοίνωση της Pfizer ότι το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%, άρχισε, σύμφωνα με το Billboard, προετοιμασίες για την ασφαλή επανεκκίνηση των καλοκαιρινών συναυλιών, σχεδιάζοντας ένα πλαίσιο ελέγχου των θεατών που θα διασφαλίζει ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βρεθεί αρνητικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό σε διάστημα 24 έως 72 ωρών πριν από τη συναυλία. Το πλάνο περιλαμβάνει τη συνεργασία της Ticketmaster με υπηρεσίες υγείας, μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, η οποία θα επιβεβαιώνει τη δυνατότητα ενός θεατή να παρακολουθήσει μια συναυλία, διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα του.

Στην Ελλάδα, φεστιβάλ όπως το Ejekt, το Release Athens και το Rockwave έχουν ανακοινώσει προ καιρού τα ονόματα που αναβλήθηκαν, αλλά θα επιστρέψουν το ερχόμενο καλοκαίρι: τους Red Hot Chili Peppers το πρώτο, τους Pet Shop Boys και τους Massive Attack το δεύτερο, τους Deep Purple το τρίτο κ.ά. Οι εγχώριοι διοργανωτές τηρούν μάλλον στάση «αισιόδοξης αναμονής», βλέποντας ότι και η συντριπτική πλειονότητα του κοινού επιθυμεί, όπως λένε, να βρεθεί στις καλοκαιρινές συναυλίες κάνοντας χρήση του σχετικού voucher.

Σύμφωνα με τον Θωμά Μαχαίρα του Release Athens, πάντως, «είμαστε αισιόδοξοι, αλλά στο τέλος θα ακολουθήσουμε όσα θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε στην ενεργό δράση, εφόσον φαίνεται πως θα έχουμε εμβόλιο. Για να μπορεί όμως ένα φεστιβάλ να είναι βιώσιμο, θα χρειαστεί να αρθούν και οι περιορισμοί, π.χ. στην πληρότητα. Δεν είμαστε στην ίδια θέση με τη Live Nation, που φέτος είχε κέρδη 185 εκατ. δολαρίων αντί για 3,5 δισ. την προηγούμενη χρονιά. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Μπορεί τον Μάιο να έχει εμβολιαστεί το 10% του πληθυσμού».

Ο Σταύρος Στριλιγκάς του Ejekt εκφράζει επίσης την αισιοδοξία του με δεδομένο ότι το εμβόλιο φαίνεται κοντά. «Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα συμβεί», συμπληρώνει. «Πιστεύουμε ότι σε μεγάλα κράτη θα γίνουν φεστιβάλ με προφυλάξεις, χωρίς και αυτό να είναι βέβαιο. Εμείς θα ακολουθήσουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα μας δοθεί – δεν μπορούμε να πάρουμε δικά μας μέτρα. Αυτό που θέλουμε είναι να μας ρωτήσουν τι πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή