Πρεμιέρα για την ψηφιακή σκηνή της ΕΛΣ

Πρεμιέρα για την ψηφιακή σκηνή της ΕΛΣ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και έτσι, η «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Πουτσίνι θα συνεχίσει να αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της ΕΛΣ, διατηρώντας τον συμβολικό χαρακτήρα της: να σηματοδοτεί την αφετηρία μιας φιλόδοξης προσπάθειας μακράς πνοής, που ωστόσο ξεκινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Πριν από 80 χρόνια, το 1940, αυτή ήταν η πρώτη όπερα που ανέβασε η τότε Λυρική Σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου κι έκανε πρεμιέρα στο Βασιλικό Θέατρο της Αγίου Κωνσταντίνου τρεις ημέρες πριν από την έκρηξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. Σε μερικές ημέρες, στις 25 Νοεμβρίου, με τη «Μαντάμα Μπατερφλάι» αρχίζει τη δοκιμαστική της λειτουργία η GNO TV, η νέα διαδικτυακή τηλεόραση της ΕΛΣ. Στις αντίξοες συνθήκες που ζούμε τώρα, η τεχνολογία έρχεται να βοηθήσει τον πολιτισμό και να «οδηγήσει» την ΕΛΣ σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον εγκαινιάζοντας την «ψηφιακή σκηνή» της, που την τοποθετεί δίπλα στα μεγάλα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Η μαγνητοσκόπηση της συγκεκριμένης παραγωγής –παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό στο κοινό με εξαιρετική επιτυχία χάρη και στη σπάνια ερμηνεία της σοπράνο Ελμονέλα Γιάχο– έγινε με σύστημα οκτώ καμερών τελευταίας τεχνολογίας, για να προσφέρει υψηλή εμπειρία θέασης και ακρόασης. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με δυνατότητα επιλογής υποτίτλων σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, και για τη μετάδοσή της προπωλούνται ήδη εισιτήρια με κόστος 10 ευρώ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΛΣ τον Δεκέμβριο, θα κάνει πρεμιέρα στην GNO TV η νέα παραγωγή του «Δον Κιχώτη» από το Μπαλέτο της ΕΛΣ, ενώ στο τέλος Δεκεμβρίου ο «Ντον Τζοβάννι», μια διεθνής συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τις Οπερες του Γκέτεμποργκ και της Κοπεγχάγης.

Στην πλήρη λειτουργία της από τις αρχές Ιανουαρίου του 2021, η GNO TV θα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προτάσεων για το κοινό της ΕΛΣ, από παραστάσεις όπερας και μπαλέτου από την Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος», οπερέτας, μουσικού θεάτρου και φεστιβάλ από την Εναλλακτική Σκηνή, αλλά και παλιότερες παραγωγές της ΕΛΣ και νέα διαδικτυακά φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιδικές παραγωγές. Ο αναλυτικός κατάλογος των υπηρεσιών της GNO TV στην πλήρη λειτουργία της θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή