Ερωτευμένη με τον «Διάβολο»

Ερωτευμένη με τον «Διάβολο»

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Οχι, βέβαια, τόσο μέσα από την υποκριτική και τις ταινίες της, αλλά λόγω του πολυσυζητημένου γάμου της με τον Τζόνι Ντεπ και του συνακόλουθου άσχημου διαζυγίου, που τους οδήγησε σε μία από τις πιο πολύκροτες δίκες των τελευταίων ετών, με εκατέρωθεν κατηγορίες και προσωπικές αποκαλύψεις, από εκείνες που λατρεύει η σκανδαλοθηρία. Για την Αμπερ Χερντ όλα αυτά πια ανήκουν στο παρελθόν –ο Ντεπ, αντιθέτως, είδε στο μεταξύ την καριέρα του να βουλιάζει– και η 34χρονη ηθοποιός από το Τέξας επιστρέφει απερίσπαστη στη δουλειά της, πρωταγωνιστώντας μάλιστα σε μία από τις πιο φιλόδοξες φετινές σειρές, η οποία είναι και κατά κάποιον τρόπο… επίκαιρη.

Το «The stand», που θα αρχίσει να προβάλλεται από την προσεχή εβδομάδα (18/12) στην Cosmote TV, βασίζεται στο ομώνυμο ογκώδες βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, το οποίο μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο χτυπημένο από μια τρομερή πανδημία, που αφήνει ελάχιστους μόνον επιζώντες. Ταυτόχρονα, ένας ψευδομεσσίας –για κάποιους ο ίδιος ο Διάβολος– εμφανίζεται θέλοντας να κυβερνήσει τη ρημαγμένη ανθρωπότητα, την ώρα που μια ομάδα επιζώντων, εμπνευσμένη από τα οράματα που τους στέλνει μια μυστηριώδης ηλικιωμένη (Γούπι Γκόλντμπεργκ), ξεκινάει εκστρατεία για να τον εμποδίσει.

Σε γκρίζα ζώνη

«Παρόλο που αρχικά φαίνεται μια ιστορία καλού εναντίον κακού, το ενδιαφέρον με αυτό το υπέροχο βιβλίο είναι πως πρόκειται για ακριβώς το αντίθετο. Οι χαρακτήρες δεν είναι “άσπρο – μαύρο”, αλλά αντιπροσωπεύουν αυτή την γκρίζα ζώνη στην οποία συνήθως κινείται και η πραγματική ζωή. Εχουν θετικά, έχουν ελαττώματα, μάχονται και δρουν ανάλογα με τα πιστεύω και τις παρορμήσεις τους, που τους οδηγούν πότε να σκέφτονται εγωιστικά και πότε για το καλό του συνόλου», αναφέρει μεταξύ άλλων η Χερντ, στο (διαδικτυακό) στρογγυλό τραπέζι στο οποίο συμμετέχουμε. Και συμπληρώνει: «Τα κείμενα του Στίβεν Κινγκ είναι τα ιδανικά, κατά τη γνώμη μου, ώστε, ως ηθοποιός, να καταφέρεις να πλάσεις έναν χαρακτήρα. Ουσιαστικά, η δουλειά έχει σχεδόν γίνει, όλο το υπόβαθρο και οι λεπτομέρειες βρίσκονται ήδη στο βιβλίο πολύ αναλυτικά».

Ερωτευμένη με τον «Διάβολο»-1
«Οι χαρακτήρες δεν είναι “άσπρο – μαύρο”», λέει η 34χρονη Αμπερ Χερντ για το… επίκαιρο «The stand».

Ο δικός της χαρακτήρας, η όμορφη Ναντίν, εμπίπτει ακριβώς στην «γκρίζα» κατηγορία αφού μοιάζει συμπονετική και γενναιόδωρη, ταυτόχρονα ωστόσο έχει και μια αρκετά ξεκάθαρη συμπάθεια προς τον… Διάβολο. «Αυτό μου άρεσε εξαρχής στη Ναντίν. Είναι δυναμική και ανεξάρτητη· γενικά ως καλλιτέχνις προτιμώ να υποδυθώ κάποια που δεν χωράει σε συγκεκριμένη κατηγορία, κάποια που δεν ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις από εκείνη. Ισως επειδή έτσι είμαι κι εγώ ως άτομο. Από την άλλη, βέβαια, το ότι η Ναντίν ερωτεύεται τον Διάβολο είναι λιγάκι προβληματικό», καταλήγει γελώντας η Αμπερ Χερντ, η οποία στη μέχρι τώρα καριέρα της έχει όντως υποδυθεί αρκετούς τέτοιους μεταιχμιακούς χαρακτήρες.

Θρίλερ διαφυγής

Οσο για το φανατικό κοινό που αποκτούν τα τελευταία χρόνια τα μετα-αποκαλυπτικά θρίλερ, εκείνη το ερμηνεύει ως εξής: «Νομίζω πως έχει να κάνει με τη διαφυγή. Μεταφέρεσαι σε μιαν άλλη πραγματικότητα, έστω δυστοπική, και ταυτόχρονα ξορκίζεις τον φόβο τού να χάσεις τον έλεγχο. Ουσιαστικά, συμμετέχεις σε ένα τρομακτικό ταξίδι, που ξέρεις όμως ότι δεν είναι αληθινό».
Τα γυρίσματα, πάντως, μιας μεγάλου βεληνεκούς σειράς όπως το «The stand» έχουν τις δικές τους προκλήσεις και εδώ η Αμερικανίδα σταρ είναι αρκετά παραστατική: «Μάλλον πέρασα λίγο πιο δύσκολα από τους υπόλοιπους, αφού έσπασα το πόδι μου στη μέση των γυρισμάτων και κυκλοφορούσα με γύψινη μπότα – όλοι με φώναζαν “Das Boot”. Υστερα, υπήρχαν οι διαφορετικές τοποθεσίες. Τη μια μέρα γυρίζαμε σε θερμοκρασία υπό το μηδέν και την επομένη στην έρημο της Νεβάδας, με 43 βαθμούς· όλα με τα ίδια ρούχα, αφού στον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο δεν αλλάζεις και συχνά. Και βέβαια, όταν κάναμε επαναληπτικά γυρίσματα, αφότου είχε ξεσπάσει η COVID-19, ήταν λίγο σουρεαλιστικό να σου φτιάχνουν μαλλιά και μακιγιάζ άνθρωποι με ιατρικές στολές, ενώ παίζεις σε σειρά με θέμα μια πανδημία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή