Μάθηση στο Διαδίκτυο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η διδασκαλία της Αστρονομίας σήμερα να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την κατανόηση των φυσικών νόμων που κυβερνούν το Σύμπαν; Εάν ναι, μπορεί αυτό να συμβεί μέσα από τα υπάρχοντα προγράμματα σπουδών ή χρειάζεται μια ανατρεπτικά διαφορετική κατεύθυνση; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντήσουν τo Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ, το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, στη διαδικτυακή συζήτηση που θα γίνει την Πέμπτη 17/12 στις 6 μ.μ. και έχει θέμα «Δημιουργική Μάθηση και Διαδίκτυο: μια εκπαιδευτική πρόκληση». Συμμετέχουν οι Στέφανος Τραχανάς, διευθυντής του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis και συγγραφέας, Βάσω Παυλίδου, αναπλ. καθηγήτρια, Τμήμα Φυσικής, Παν/μιο Κρήτης, και Βασίλης Χαρμανδάρης, καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, Παν/μιο Κρήτης. Πληροφορίες στο www.cup.gr.

Η Ομόνοια στον… τοίχο

Κυκλοφόρησε το εικαστικό ημερολόγιο τοίχου με θέμα την πλατεία Ομονοίας μέσα στον χρόνο από την εικαστικό Αρτεμη Χατζηγιαννάκη. Η κ. Χατζηγιαννάκη με την τεχνική της υδατογραφίας απέδωσε δώδεκα θέματα από τα χρόνια του ’50 και του ’60 της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας, ενώ τα συνοδευτικά κείμενα υπογράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος. Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των γύρω δρόμων, το παλιό σιντριβάνι, το καφενείο «Νέον», ο γυάλινος Δρομέας, οι μικροπωλητές, τα περίπτερα, οι κυλιόμενες σκάλες, τα παλιά τραμ συγκροτούν τη νεότερη μυθολογία της ιστορικής πλατείας. Το ημερολόγιο κυκλοφορεί δίγλωσσο (ελληνικά – αγγλικά, σε μετάφραση John Davis).

Πρωτοχρονιά με Μουρακάμι

Δεν είστε μόνο εσείς που θα περάσετε μόνοι σας τις γιορτές, αλλά είναι και ο Χαρούκι Μουρακάμι. Γι’ αυτό και ο διάσημος συγγραφέας θα μπει πίσω από το μικρόφωνο σε ένα ζωντανό event ανήμερα Πρωτοχρονιά του 2021 από το Κιότο. Η ραδιοφωνική εκπομπή θα μεταδοθεί από τον σταθμό του Τόκιο και από 38 ακόμη συνεργαζόμενους σταθμούς αλλά, προφανώς, και διαδικτυακά. «Θα είναι μια ζωντανή μετάδοση, οπότε δεν μπορώ να ξέρω τι θα πω. Συντονιστείτε και δείτε τι θα γίνει», δήλωσε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή