Ανάλαφρο θρίλερ και καλοφτιαγμένο δράμα

Ανάλαφρο θρίλερ και καλοφτιαγμένο δράμα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Flight Attendant
ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ (2020)
Δημιουργός: Σιβ Γιόκεϊ
Ερμηνείες: Κάλεϊ Κουόκο, 
Μίσιελ Χούισμαν, Ζόσια Μάμετ 

Ενα θρίλερ μυστηρίου με κωμικά στοιχεία κυκλοφόρησε πρόσφατα το HBO (στην Ελλάδα το βλέπουμε από τη Vodafone TV), φέρνοντας πίσω στη μικρή οθόνη και την Κάλεϊ Κουόκο, η οποία είχε γίνει γνωστή και δημοφιλής μέσα από το «The Big Bang Theory». Εδώ υποδύεται την Κάσι, μια όμορφη όσο και… ζωηρή αεροσυνοδό, η οποία ύστερα από ένα μεθυσμένο ρομαντικό ραντεβού στην Μπανγκόκ ξυπνάει δίπλα στο πτώμα του δολοφονημένου συνοδού της. Σοκαρισμένη και μην έχοντας ιδέα τι έχει συμβεί, προσπαθεί απεγνωσμένα να ενώσει αναμνήσεις και στοιχεία ενώ το FBI τη θεωρεί βασική ύποπτο για τον φόνο. Και η ίδια, όμως, από ένα σημείο κι έπειτα αρχίζει και αμφιβάλλει σοβαρά για τον εαυτό της.

Χάρη στη ζωντάνια, στο παιχνιδιάρικο στυλ και στο κωμικό της ταλέντο, η Κουόκο καταφέρνει να δώσει πνοή σε μιαν ανάλαφρη σειρά που αποκτά κάπως περισσότερο ενδιαφέρον και λόγω του μυστηρίου που κινεί την πλοκή της, παραμένοντας πάντα στην κατηγορία της «ένοχης απόλαυσης». 

Επιπλέον θετικό είναι το γεγονός ότι ο κεντρικός χαρακτήρας με τον παρορμητισμό του πηγαίνει κόντρα σε αρκετά στερεότυπα και νόρμες του είδους· στο πλευρό της, στον ρόλο της κολλητής φίλης και δικηγόρου, βρίσκεται και η γνωστή μας από το επιτυχημένο «Girls» Ζόσια Μάμετ.
 
Mudbound ★★★
ΔΡΑΜΑ ΕΠΟΧΗΣ (2018)
Σκηνοθεσία: Ντι Ριζ
Ερμηνείες: Γκάρετ Χέντλουντ, 
Τζέισον Μίτσελ, Κάρεϊ Μάλιγκαν 

Ανάλαφρο θρίλερ και καλοφτιαγμένο δράμα-1
Σκηνή από την ταινία «Mudbound», που είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε αυτή την εβδομάδα ένα φιλμ με ιστορικό υπόβαθρο και διαχρονικά κοινωνικά μηνύματα, που βρέθηκε μάλιστα πριν από δύο χρόνια υποψήφιο και για τέσσερα βραβεία Οσκαρ. Αμερικανικός Νότος, την επαύριο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια οικογένεια λευκών προσπαθεί να προσαρμοστεί στις δυσκολίες της αγροτικής ζωής, ενώ μια άλλη, Αφροαμερικανών, αγωνίζεται να επιβιώσει υπό το σκληρό καθεστώς του υπενοικιαστή γης. 

Ταυτόχρονα, από το μέτωπο της Ευρώπης επιστρέφουν στις δύο οικογένειες ο Τζέιμι (Γκάρετ Χέντλουντ) και ο Ρονζέλ (Τζέισον Μίτσελ), οι οποίοι, παρά τη φυλετική διαφορά, θα γίνουν σύντομα φίλοι, αφού μοιράζονται τις κοινές εμπειρίες τους στον πόλεμο.

Η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Ντι Ριζ υπογράφει ένα καλοφτιαγμένο δράμα, παραγωγής Netflix, το οποίο ανατρέχει στις γνωστές διακρίσεις εις βάρος των μαύρων της Αμερικής. Το θέμα του ωστόσο δεν εγκλωβίζεται εκεί, με το φιλμ να αποπνέει έναν συνολικό ανθρωπισμό που αναδεικνύεται μέσα από τη ρεαλιστική ματιά του. Σε αυτή την τελευταία βοηθά και η πολύ καλή φωτογραφία (υποψήφια για Οσκαρ) της Ρέιτσελ Μόρισον, η οποία ζωντανεύει το λασπερό, γεμάτο φανερές και κρυφές κακουχίες, τοπίο του Μισισίπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή