500 λέξεις με την Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη

500 λέξεις με την Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε σκηνοθεσία, κινηματογράφο και τηλεόραση στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Εχει σκηνοθετήσει διαφημιστικά σποτ και τηλεοπτικές εκπομπές και εργάστηκε ως σύμβουλος προγράμματος και περιεχομένου σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Εχει γράψει έξι βιβλία, τρία παιδικά και τρία εφηβικά. Σήμερα είναι υπεύθυνη Ψυχαγωγίας και Μυθοπλασίας στην ΕΡΤ. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη και έχει δύο κόρες, την Αριάδνη και τη Μελίνα, από τις οποίες εμπνέεται καθημερινά.
 
Ποια βιβλία έχετε αυτόν τον καιρό πλάι στο κρεβάτι σας;
«Το παιδί του Αουσβιτς» της Λίλι Γκράχαμ και το μυθιστόρημα «Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη» του Φρέντρικ Μπάκμαν.
 
Ποιος ήρωας/ηρωίδα λογοτεχνίας θα θέλατε να είστε και γιατί;
Η Ερμιόνη Τζέιν Γκρέιντζερ από τα βιβλία του Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Πανέξυπνη, δυναμική, αυθόρμητη, υπερήφανη και με χρυσή καρδιά, είναι πάντα δίπλα σε αυτούς που τη χρειάζονται.
 
Διοργανώνετε ένα δείπνο. Ποιους συγγραφείς καλείτε, ζώντες και τεθνεώτες;
Τον Τσαρλς Ντίκενς, τον Οσκαρ Ουάιλντ και την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.
 
Ποιο ήταν το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που μάθατε πρόσφατα χάρη στην ανάγνωση ενός βιβλίου;
Διαβάζοντας το ιστορικό μυθιστόρημα του Ισίδωρου Ζουργού «Στη σκιά της πεταλούδας» είδα τη Θεσσαλονίκη, την πόλη μου, με άλλα μάτια και την αγάπησα ακόμα περισσότερο.
 
Ποιο κλασικό βιβλίο διαβάσατε πρόσφατα πρώτη φορά;
Τη «Δίκη» του Φραντς Κάφκα. Λάτρεψα τη γραφή του, αν και η αδικία που υφίσταται αυτός ο άνθρωπος με «ζόρισε» πολύ.
 
Και ποιο είναι το βιβλίο που έχετε διαβάσει τις περισσότερες φορές;
Τον «Μικρό πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί. Αν και παιδικό, συνεχίζει να είναι το αγαπημένο μου και κάθε ανάγνωσή του μου φτιάχνει τη διάθεση. Η δύναμη των συναισθημάτων, η ανθρωπιά και η αγάπη σε όλο τους το μεγαλείο.
 
Ποια παιδικά βιβλία έχουν αφήσει βαθύτερο αποτύπωμα στη μνήμη σας;
Το «Ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Η ομορφιά που κρύβει ο καθένας από εμάς μέσα του είναι πιο σημαντική από την εξωτερική εικόνα. Επίσης, ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα.
 
Ποιες είναι οι «αρετές» ενός καλού παιδικού βιβλίου;
Αναπτύσσει τη φαντασία του παιδιού και του μαθαίνει να ονειρεύεται. Του περνάει αξίες και μηνύματα ιδιαίτερα σημαντικά και απαραίτητα για τη ζωή του. Με μαγικό και διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά γίνονται αποδέκτες συναισθημάτων και αρχών πολύτιμων για το μεγάλωμά τους.
 
Η κοινωνική επικαιρότητα έχει θέση στο παιδικό βιβλίο;
Σαφώς και έχει. Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν από τα βιβλία και να ωριμάζουν μέσα από αυτά. Η κοινωνική επικαιρότητα πρέπει να είναι μέρος τους και να τα αφυπνίζει, να μη μεγαλώνουν μέσα σε μια «φούσκα» προστατευμένα από την –πολλές φορές– σκληρή πραγματικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή